HomeSocietatLa CUTE decidirà el destí de la caserna per a la Guàrdia...

La CUTE decidirà el destí de la caserna per a la Guàrdia Civil de la nuclear el 5 de juny

La Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) té sobre la taula la regularització de la nova caserna per a la Guàrdia Civil, que s’ha construït a l’interior de la central nuclear d’Ascó sense llicència d’obres i en sòl no urbanitzable. En la pròxima reunió, prevista per al pròxim 5 de juny a Amposta, es podria decidir ja si la nova caserna s’acaba regularitzant o si ha d’anar a terra.

Abans però, l’Ajuntament d’Ascó haurà de celebrar un ple extraordinari durant aquest mes de maig per tal d’aprovar el text refós de modificació de les normes subsidiàries d’urbanisme municipal. Si el ple dona llum verda a aquesta modificació per tal de regularitzar la caserna, canviant la classificació del sòl on s’ha construït, serà la CUTE qui tindrà l’última paraula.

La modificació de la normativa consistirà a aplicar la classificació de sòl considerat Sistema General Tècnic (SGT) en tot el perímetre de la central nuclear i no només a 750 metres a la rodona de cadascun dels dos reactors nuclears. En aquesta àrea de SGT, la central nuclear pot construir les instal·lacions que considere oportunes per a l’activitat industrial. Tot i això, la nova caserna queda fora d’aquests cercles i per això ara caldrà modificar l’àrea considerada com a urbanitzable.

En vista que el projecte per a construir la nova caserna estava en sòl no urbanitzable, l’Ajuntament d’Ascó va denegar la llicència d’obres a ANAV, l’empresa gestora de les centrals nuclears catalanes. Les obres van tirar endavant igualment fins que des del consistori es va fer una inspecció i, en comprovar que se seguia construint, l’alcalde va emetre un decret de paralització. La instal·lació, però, ja està pràcticament enllestida.

INDIGNACIÓ AL TERRITORI Els grups polítics de la Ribera d’Ebre han lamentat que ANAV s’haja saltat la legalitat -de forma deliberada- construint la nova caserna.
El president de l’agrupació comarcal del PDeCat i exregidor d’Ascó, Pau Daniel Serrano, lamentava la situació i assegura que “la central nuclear ha de complir la legalitat com qualsevol altra empresa o ciutadà del territori”. El mateix raonament feia el regidor del PSC a Móra la Nova, Carlos Trinchan, que posava l’accent en el fet que “ara haurà de ser la CUTE qui prenga la decisió en una instal·lació que, per llei, sembla que pot ser legalitzable”. Per la seua banda, el regidor d’ERC a Flix, Francesc Barbero, lamentava la construcció de la caserna i assegurava que “és evident el tracte de favor que hi ha envers una instal·lació del Ministeri com pot ser una caserna de la Guàrdia Civil. Tots coneixem de masos de particulars que s’han hagut d’enderrocar per a fer complir la llei i veiem difícil que això acabe en aquest sentit”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies