HomeSocietatTrobada dels Garcia, a Garcia

Trobada dels Garcia, a Garcia

El municipi de Garcia, a la Ribera d’Ebre, ha organitzat una festa el proper 9 de juny, amb més d’un milió de persones convidades. Des de l’equip de govern han ideat la primera trobada de persones amb el cognom Garcia, a Garcia, per tal de popularitzar el municipi entre la gent de tota Catalunya que porta este cognom. Són més d’un milió de persones.

La diada del dia 9 de juny comptarà amb activitats molt diverses des de les 10 del matí amb l’objectiu d’organitzar una jornada de germanor i, sobretot, promocionar el municipi i la Ribera d’Ebre. “Fa tres o quatre anys que hi anava donant voltes, ho vaig proposar a l’Ajuntament, la comissió de festes va donar-hi suport i ens hem llançat a la piscina”, assegura el regidor de festes, Josep Escoda. “La veritat és que no sabem ben bé com sortirà, si això ens marxarà de les mans, o serà una trobada més reduïda”, explica Escoda. De fet, des de l’Ajuntament reconeixen que, depenent de l’èxit, es plantejaran estabilitzar esta trobada dels Garcia. “No sabem si serà només una vegada, o si la podrem organitzar com una festa anual, biennal o amb algun altre tipus de periodicitat”, assegura l’alcaldessa de Garcia, Blanca López.

Durant tot el dia, hi haurà activitats tan diverses com una ruta pel patrimoni de la població, una excursió amb vehicles 4×4 pel terme i una visita a les façanes fluvials i a les barques de Garcia. A més, hi haurà també un gran mapa dels  Garcia per a omplir, un fotoreclam especial i un concurs d’Instagram. “Volem que siga una trobada molt completa, per a tota la família, perquè tothom s’ho puga passar molt bé, s’enduga un bon record i donem a conèixer el nostre poble perquè tinguen ganes de tornar”, subratlla l’alcaldessa.

Tot i que la inauguració està prevista per a les 12 del migdia, des de les 10 del matí hi haurà diversos tallers per als més petits de casa. Ja després del tret de sortida, al voltant de les 12.30 h, hi haurà una gran festa de l’escuma, i també una vermutada popular. Entre les 13 h i les 14 h, també hi haurà un taller gastronòmic infantil. Per a dinar s’ha organitzat un gran àpat popular de clotxa, el plat típic de la Ribera d’Ebre, i que anirà acompanyat d’altres productes de la comarca. Ja a la tarda, està previst que hi haja un taller de globoflèxia i castells inflables. Per als grans, també s’ha organitzat un maridatge de formatges, vins i olis de la Ribera d’Ebre. A les 20 h, tindrà lloc la fi de festa, amb la gran gala dels Garcia i l’homenatge als assistents.

Per tal de comptabilitzar els assistents a la diada i no veure’s desbordats -Garcia compta amb uns 500 habitants empadronats-, des de l’Ajuntament han activat una pàgina web per a inscriure-s’hi: http://www.trobadagarcia.cat. Des del portal també es poden comprar els tiquets per al dinar, i també per al maridatge. El preu del dinar de clotxa és de dotze euros, i el del maridatge és de deu euros. També hi ha un menú infantil, a un preu de vuit euros. “La pàgina web està a disposició de tothom i està oberta a tots els itineraris, des dels qui volen el dinar de clotxa, als qui volen anar de restaurants, o també hi ha la possibilitat de fer els maridatges o no”, destaca l’alcaldessa. La iniciativa s’ha tirat endavant amb la voluntat d’incentivar el turisme a la població, una de les línies mestres que han impulsat des de l’equip de govern els últims anys.

 

Tres garcia empadronats a garcia Tot i que és el cognom més habitual a Catalunya i a l’Estat espanyol, a Garcia només hi ha tres persones censades que el porten. Tot i això, l’organització de la festa ha mobilitzat gran part de la població, que s’ha ofert a treballar com a voluntaris. “Necessitem gent que puga coordinar actes, o que ajude amb l’aparcament, també necessitem gent a l’hora de servir el dinar”, assegura el regidor de festes.  Algunes de les associacions s’han ofert ja com a voluntàries a col·laborar amb la festa, que té un milió dos-centes mil persones convidades.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

22 + = 25

Últimes notícies