HomeEsportsAlbert Ferrer i Gisela Carrión s’imposen al KM Vertical de Roquetes

Albert Ferrer i Gisela Carrión s’imposen al KM Vertical de Roquetes

El quilòmetre vertical de Roquetes va disputar la novena edició el passat dissabte. Albert Ferrer i Gisela Carrión es van imposar en aquesta cursa que presentava novetats en el recorregut.

La Caramella va ser l’escenari del quilòmetre vertical organitzat pel Trail Roquetes, que va complir el seu novè aniversari amb canvis en el recorregut. La prova inclosa al circuit de Curses de Muntanya a les Terres de l’Ebre, enguany també forma part de la Copa d’Espanya i del Circuit de curses verticals de la FEEC.

Cent setanta-sis corredors es van aplegar per disputar la cursa en aquesta ocasió. La casa Carvallo al barranc de la Caramella es el tradicional punt de sortida de la cursa, que arranca a 242 metres i s’enfila fins al cim de Caro, a 1442 metres d’alçada. Van cobrir un total de 6 quilòmetres fins al cim de Caro, passant per paratges únics com el racó de la Gralla, l’Escaleta o el coll del Vicari.

Aquesta edició va servir a més per gaudir de l’Expotrail, fira relacionada amb les curses de muntanya amb expositors de material esportiu, serveis de fisioteràpia i difusió d’activitats. A més, la jornada es va encetar amb el quilòmetre vertical kids, destinat als més menuts amants a les curses de muntanya.

Albert Ferrer va marcar un temps de 54 minuts i 39 segons. El van seguir Agustí Roc amb 54:42 i Iu Escolà amb un registre de 55:30. Pel que fa a les fèmines la prova va estar dominada per Gisela Carrión amb un temps d’una hora i tres minuts. La va seguir a poc menys d’un minut de distància Silvia Leal, mentre era tercera Mireia Pons.

Era la segona prova puntuable per al campionat d’Espanya de Curses Verticals, després de la disputada el passat 5 de maig, també a les Terres de l’Ebre, concretament a Alfara de Carles. Els líders de la general continuen sent Agustí Roc i Gisela Carrión. La propera cita serà també en territori català, a Vilaller el proper 25 d’agost.

Pel que fa al circuit de Curses de Muntanya, després de la prova disputada a Roquetes, continua sent líder Víctor Mestre del Montbike Amposta, mentre és nova líder en fèmines Míriam Estorach del mateix club, aprofitant l’absència d’Heura Piñol.

Ara el circuit ebrenc s’atura durant dos mesos i es reemprendrà el proper 11 d’agost al Mas de Barberans amb la 3a cursa de l’Airosa.