HomeCulturaArriba a Tortosa l’exposició “D’ONES: (R)evolució de les dones en la música”

Arriba a Tortosa l’exposició “D’ONES: (R)evolució de les dones en la música”

Arriba a Tortosa l’exposició “D’ONES: (R)evolució de les dones en la música”, organitzada per la Generalitat de Catalunya, amb el comissariat del grup Enderrock i amb el suport de l’Institut Català de les Dones i l’Ajuntament de Tortosa.

La inauguració té lloc aquesta tarda a les 19 h al Palau Oliver de Boteller i comptarà amb la participació especial de Montse Castellà, que actuarà a la plaça de la Cinta. Esta exposició es va inaugurar al Palau Robert al novembre del 2017 i es va clausurar a l’abril amb un gran èxit de públic. Ara visitarà Tortosa i després ho farà a Vic, Girona i Lleida.

La mostra proposa una immersió sonora i documental en l’univers musical femení dels Països Catalans, protagonitzada per més de 1.000 artistes femenines al llarg del darrer segle a través de composicions, cançons i videoclips. Per primera vegada al nostre país es planteja un recorregut pels diferents gèneres musicals amb veu de dona a través de cantants, compositores i instrumentistes, un reconeixement a l’empoderament de les dones en tots els espais socials, polítics i culturals.

L’exposició oferix un trajecte compromès, sonor i gràfic, per deu estils on ressonen les principals veus de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears en un viatge vital que naix de les cançons de bressol, s’educa en la clàssica i beu de la música d’arrel, s’endinsa per la cançó i el jazz, esclata amb el pop, el rock i el punk i desemboca ple d’energia en les músiques urbanes dels nostres carrers.

Tal com versa el poema referencial de Maria-Mercè Marçal, el títol “D’ONES: (R)evolució de les dones a la música” remet a la revolta sonora del panorama femení, que no s’ha gestat en un sol dia, sinó fruit d’una evolució de segles. Este és el discurs que es vertebra en l’exposició i que els darrers anys s’ha accelerat i amplificat amb nous formats i horitzons.

 

L’exposició es podrà visitar fins al 29 de juliol de dilluns a divendres de 9h a 14 i de 18h a 20h. Els caps de setmana i festius, d’11 a 13h i de 18h a 20h. A més, coincidint amb la festa del Renaixement, l’horari serà els dies 19 i 20 de juliol de 9h a 14h i de 18h a 20h. I els dies 21 i 22 de juliol, d’11h a 13h i de 18h a 24h.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies