HomeSocietatEbre Digital SL guanya el primer concurs públic de mitjans organitzat per...

Ebre Digital SL guanya el primer concurs públic de mitjans organitzat per l’ajuntament de Deltebre

L’Ajuntament de Deltebre s’ha convertit aquest mes de juny en el primer de les Terres de l’Ebre que ajusta les seves inversions en comunicació a la nova llei de contractes de les administracions públiques. Es tracta d’una iniciativa que molt probablement hauran de seguir en el futur altres ajuntaments, ja que la gran majoria dels interventors de l’estat recomanen la convocatòria d’aquest tipus de licitacions per garantir que els processos de contractació de serveis siguin transparents i per lliure concurrència.

El concurs de Deltebre l’ha guanyat l’empresa Ebre Digital SL (EDSL), la principal empresa de mitjans de comunicació de les Terres de l’Ebre en la majoria d’indicadors (nombre de treballadors, facturació, i audiència dels seus dos mitjans de comunicació, Canal Terres de l’Ebre i el diari ebredigital.cat). I és aquesta setmana quan el projecte, anomenat Delta.cat, comença a desenvolupar-se, inicialment amb 2 anys de termini, amb un de prorrogable.

Delta.cat, d’acord al projecte, vol ser una nova plataforma digital que integre serveis i mitjans de comunicació municipals. Un lloc web que incorporarà la televisió a la carta per mostrar els esdeveniments del municipi de Deltebre. El pal de paller serà però Ràdio Delta, l’emissora municipal amb 35 anys d’història que recuperarà progressivament els seus continguts, per estrenar-ne de nous.

L’emissora que es podrà escoltar per la seua sintonia habitual a l’FM (107.6) o digitalment. De fet, des del locutori d’aquesta emissora ubicada als baixos de l’Ajuntament, es continuaran fent programes, però la novetat serà que es podrà veure per internet gràcies a les càmeres go-pro instal·lades per poder fer retransmissions al plenari i la sala de premsa.

Una altra novetat destacada podria ser l’adscripció a la Xarxa, amb la qual cosa, Ràdio Delta, acompanyaria La Cala Ràdio, Ràdio Tortosa, Amposta Ràdio, la Plana Ràdio, Ràdio Ràpita i Ràdio Joventut. Ebre Digital SL confia que el projecte aporte com a gran valor afegit la possibilitat d’exportar a tot Catalunya gran quantitat de continguts de producció local, seguint l’estel de què ja ha fet Canal Terres de l’Ebre (mitjà pioner que ha rellançat el protagonisme del sud de Catalunya en els últims 5 anys) en l’àmbit de la televisió.

Deltebre se situarà per tant a l’avantguarda dels ajuntaments ebrencs en la renovació dels seus mitjans de comunicació municipals, digitalitzant i posant al dia estructures nascudes dels anys vuitanta. S’obren per tant bones i interessants perspectives per a Deltebre, però no només. I és que cal tindre en compte que el projecte Delta.cat té previst oferir la possibilitat d’adhesió a altres ajuntaments del Delta de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies