HomeSocietatEl govern de Pedro Sánchez, partidari de tancar les nuclears quan complisquen...

El govern de Pedro Sánchez, partidari de tancar les nuclears quan complisquen 40 anys

La posició dels socialistes envers les centrals nuclears ha virat, en els últims anys, des de l’acceptació a l’escepticisme. L’augment de pes dins el partit dels barons ecologistes i antinuclears ha cristal·litzat en un Ministeri anomenat de transició ecològica, que inclou energia i medi ambient.

La nova ministra, Teresa Ribera, ha tardat molt poc a posicionar-se i assegura que treballaran perquè “les centrals nuclears acaben la seua activitat, a mesura que complisquen quaranta anys”. “És el que diu el programa del PSOE”, esgrimix Ribera, i compta amb el suport del grup de Podem.

Això suposaria que la primera central nuclear a tancar-se seria la d’Almaraz I, l’any 2020, i la seguiria Ascó I (el 2022), Almaraz II (2023), Cofrents (2024), Ascó II (2025), Vandellòs II i Trillo (les dos, el 2027). Per tant, si es complís el tancament de totes les centrals als quaranta anys, tot el parc nuclear podria haver tancat d’aquí a deu anys. Tot i això, algunes acaben la seua llicència d’operació abans.

És el cas d’Asco I i II, que tenen el permís d’explotació fins al juliol del 2021, i el 2020 hauran de demanar una renovació de llicència davant el CSN i el Govern de l’Estat. Per tant, una de les principals incògnites que s’haurà de desvetllar en els propers mesos serà si el govern socialista opta per no renovar la llicència de les centrals que s’aproximen als quaranta anys, com és el cas d’Ascó, o si esperarà a complir este termini, un fet que donaria almenys cinc anys més de marge a Ascó II.

 

Més informació a l’edició en paper del setmanari l’Ebre

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 79 = 88

Últimes notícies