HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catÉs urgent estimular valors

És urgent estimular valors

El comiat d’Iniesta m’ha fet pensar, una vegada més, en la necessitat de fomentar els valors humans. Reconec que ha estat la meua obsessió al llarg de la vida i en són testimonis tots els que han estat al meu costat. És indispensable intentar treure el millor de les persones, per a fer front als contravalors que estem vivint i vull convidar-vos a la reflexió, a no deixar passar l’oportunitat d’imitar els valors que veig en Iniesta.

El noi de la Masia, com l’anomenen alguns és un model de bonhomia, humilitat, serenor, generositat… el mite del Barça, com l’anomenen altres, ens fa sentir millor com a exemple a seguir, molts cops contraposat a altres personatges públics: alguns polítics que ens enganyen, banquers que s’engolixen els diners del poble, testimonis falsos, corruptes de tota mena, injustícies, assetjaments, marginació…

No podem intentar fixar-nos en els valors positius i esborrar de la societat els contravalors que l’ofeguen?
Una llum d’esperança em va venir dijous passat en assistir a l’acte de repartiment de premis del concurs escolar sobre valors humans que organitza cada any, des de l’any 2000, l’Associació Mn. Ovidio Tobias “Dona’m la mà”. És curiós comprovar com entenen de bé els nois i noies que ho expressen amb dibuixos els menuts, amb escrits i amb projectes els més grans els valors que se’ls proposen: ajut, amistat, respecte, convivència, pau, austeritat, sinceritat, serenor….

Escric els valors proposats i torno a pensar en Iniesta. Ell és una llum d’esperança si volem imitar-lo i els nois i noies d’avui que seran els homes i dones de demà són llumetes que cal cuidar perquè no s’apaguen.
Podem somiar amb un món millor? Jo ja no ho veuré des d’aquest, però estic segura que n’hi ha un altre millor i des d’on ho veuré. Gràcies per intentar comprendre les il·lusions d’una vella lluitadora.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

26 + = 29

Últimes notícies