HomeCulturaDaniel Arasa presenta, a Tortosa, ‘Cine i família’, una obra col·lectiva escrita...

Daniel Arasa presenta, a Tortosa, ‘Cine i família’, una obra col·lectiva escrita per setze experts

El pròxim dimarts 4 d’abril, el periodista jesusenc Daniel Arasa presentarà el llibre col·lectiu Cine i família (Sekotia) a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, a les 19 h. Es tracta d’una obra escrita per setze experts que, coordinats per Arasa, analitzen la influència que exercix el setè art -el cinema- sobre la família, el comportament dels seus membres i també en la seua presa de decisions.

Així, un dels objectius d’este llibre és descobrir els valors a través de les pel·lícules i explorar el seu poder per a connectar les persones amb els valors familiars, cosa que porta els diferents autors a tractar un ampli ventall de temes relacionats amb esta temàtica.

N’és el cas el cinema i les sèries com a instrument educatiu, la seua influència en jóvens i adolescents, la figura del pare i dels iaios en l’art i la indústria cinematogràfica, la família al cinema d’animació, al cinema espanyol o al cinema d’Extrem Orient; i també el tractament de les drogues, l’alcoholisme i la sexualitat en els llargmetratges.

També es dedica un capítol a com les pel·lícules Disney han canviat el concepte de la família, i fa referència a algunes de les polèmiques que han girat al voltant dels últims llargmetratges.

Segons este estudi, el cinema actua de substitut de les institucions que, tradicionalment, transmetien valors, actituds socials i formes de conducta, però que actualment han fracassat, i, per tant, ha estat la indústria cinematogràfica qui ha assumit este nou paper d’educació de referència i de transmissor d’idees i pautes per a la vida.

De fet, un dels experts que ha confeccionat este llibre va més enllà i diu que, de vegades, que en el cinema recaiga el paper educador de la societat pot tenir un aspecte negatiu, ja que, de vegades, es legitimen conductes i percepcions de la realitat que fa uns anys provocaven rebuig, com és la infidelitat.

D’altra banda, però, realcen que el setè art és un instrument de primer ordre per als educadors, sempre que siga utilitzat amb un mètode pedagògic adequat i ben fonamentat en la funció formativa.

Els autors d’este treball són col·laboradors de CinemaNet, una organització sense ànim de lucre que promou els valors humans, familiars, socials i educatius a través del cinema, i que va crear els premis Família.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 82 = 89

Últimes notícies