HomeSalutFormació als residents de primer any en habilitats tècniques mitjançant simulació

Formació als residents de primer any en habilitats tècniques mitjançant simulació

L’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa va acollir ahir una jornada formativa dirigida als metges interns residents (MIR) organitzada per les unitats docents de l’HTVC i el MFiC Tortosa – Terres de l’Ebre i amb la coordinació de l’Àrea de Gestió del Coneixement Territorial ICS TE.

Neus Rodríguez, cap d’Estudis de la UD de l’HTVC, explica que “els residents de primer any necessiten formar-se en diferents habilitats tècniques específiques, per aquest motiu s’organitza aquesta formació per a tractar aspectes pràctics i teòrics per aplicar els seus coneixements a la seua pràctica diària assistencial”.

Aquesta formació s’inclou dins del programa formatiu dels MIR de Medicina Familiar i Comunitària, Medicina Interna, Medicina Intensiva, Anestesiologia i Reanimació, Pediatria, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i Geriatria.

Beatriz Satué Vallvé, cap d’estudis de la UD de Medicina Familiar i Comunitària (MFiC) de Tortosa – Terres de l’Ebre recorda que: “l’objectiu de la formació ha estat actualitzar els coneixements teòrics i adquirir l’habilitat pràctica en les diferents puncions de cavitats (toracocentesi, punció lumbar), maneig de la via aèria, i tècniques de sutura de ferides incises i contuses per als diferents metges residents de les diferents especialitats”.

L’equip docent ha estat format per Sandra Ferré Almo, metgessa adjunta del Servei d’Anestèsia de l’HTVC; José Miguel Molina Márquez, metge adjunt del Servei de Traumatologia de l’HTVC; David Espinosa Casanova, metge adjunt del Servei d’Urgències de l’HTVC; Mercè Cardona Ribera, metgessa adjunta del Servei de Medicina Interna de l’HTVC i Eric Barreda Prades, enginyer biomèdic de l’HTVC.

El curs s’ha realitzat de forma presencial amb explicacions teoricopràctiques i ha comptat amb un escenari de simulació, diversos models convencionals que disposa l’HTVC i altres fabricats per part del 3DLab de l’ICS Terres de l’Ebre i personalitzats a les necessitats específiques del programa formatiu dels MIR per a facilitar l’aprenentatge. Èric Barreda Prades explica que “amb el disseny i fabricació de models anatòmics per a tallers docents podem abaratir costos i aconseguim nous models adaptats a les necessitats específiques, afavorint la qualitat de la docència”.

Els residents van valorar molt positivament poder posar en pràctica els continguts adquirits durant la sessió teòrica.

Galeria d’imatges:

Fotos: HTVC

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

51 + = 55

Últimes notícies