HomePolíticaÈxit del debat de Tortosa a l’equador de la campanya

Èxit del debat de Tortosa a l’equador de la campanya

La demarcació de les Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha organitzat amb èxit, en coordinació i cooperació amb els mitjans més importants del territori -entre els quals esta publicació, Canal Terres de l’Ebre i Imagina Ràdio- el debat electoral de Tortosa, que ha estat el primer d’una tanda que inclou les altres tres capitals de comarca, Amposta, Móra d’Ebre (coorganitzat amb Ràdio Mora d’Ebre) i Gandesa. De fet, l’ebrenca és l’única demarcació del Col·legi de Periodistes de Catalunya que ha organitzat debats electorals a totes les capitals de comarca, segons ha recordat l’actual president dels periodistes ebrencs, Josep Baubí.

L’esforç, en èpoques de reivindicació de la llibertat de premsa en què les coses no són gens fàcils per als periodistes que volen exercir-la sense embuts, va pagar la pena perquè va deparar una posada en escena i un debat farcits de professionalitat i bon nivell, ben conduït i ben resolt en tots els sentits. El format triat pels periodistes, amb preguntes acotades però a la vegada amb torns de rèplica per a cada pregunta que estimulaven el debat efectiu i lliure entre els contrincants electorals, va suposar tot un èxit i va permetre agilitat i vivesa, gràcies també, naturalment, a l’aportació dels alcaldables, que majoritàriament van estar a una bona altura política, amb intercanvi de cops dintre d’uns paràmetres de correcció mínimament acceptable. Majoritàriament, va ser un debat net, amb un moment de distensió final d’agrair gràcies a les preguntes més informals (sobre els rivals polítics) sortejades entre els caps de llista. Com neta està semblant, de moment, la campanya en general a les Terres de l’Ebre, on durant la primera setmana no ha transcendit cap controvèrsia important ni cap utilització barroera de les eines que, cada vegada més i més variades, tenen al seu abast les diferents candidatures.

Queda, però, la segona part, la recta final, amb el risc conseqüent que alguns puguen arribar a pensar que tot val per a erosionar el contrari. És política, i des d’estes línies demanem que no se superen en cap cas els límits de la política; que els debats d’Amposta, Móra d’Ebre o Gandesa tinguen si més no el mateix nivell que el de Tortosa i que es posen damunt de la taula, en estos quatre i en els altres 48 municipis de les Terres de l’Ebre, totes les variables i qüestions en joc, perquè cadascú transmeta la seua idea i el seu projecte i els electors puguen triar des de la informació i la corresponsabilitat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 51 = 52

Últimes notícies