HomeSense categoriaLes altres víctimes del 17A

Les altres víctimes del 17A

En una setmana es compliran dos anys de l’explosió del xalet d’Alcanar que va desencadenar els atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost del 2017. Dos anys després el setmanari l’ebre para especial atenció als “altres ferits” dels atemptats, aquells que no van patir danys físics però sí seqüeles psicològiques.

El procés de reconeixement d’estes altres víctimes del terrorisme està sent lent per part de l’Estat segons denuncia la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats del Terrorisme (UAVAT), que també lamenta que siguen les pròpies víctimes les que hagen d’iniciar els tràmits. Moltes només cerquen ajuda psicològica, ja que si bé no van patir ferides físiques sí que tenen molt present la imatge de la furgoneta atropellant persones per la Rambla de Barcelona, o encara s’espanten quan senten un petard, recordant l’explosió del xalet d’Alcanar.

Dels 29 ferits que hi va haver a la urbanització Montecarlo d’Alcanar, només 9 han estat reconeguts com a víctimes del terrorisme per l’Estat.

Que finalment hi puga haver un reconeixement dependrà en gran mesura del que acabe dient la justícia. Ara la fiscalia no reconeix el que va passar a Alcanar com a atemptat terrorista i diu que va ser una explosió fortuïta, malgrat que els terroristes hi van viure, hi van acumular centenars de bombones de gas i hi van preparar explosius. Per a l’assessor de l’UAVAT i víctima d’ETA, Roberto Manrique, si prosperen les tesis de la fiscalia els afectats d’Alcanar quedaran en un “llimb legal” i se’ls deixarà de reconèixer els drets que puguen tindre com a víctimes del terrorisme. Al final no és qüestió d’estalviar res sinó que tots els afectats tinguen una resposta adequada de l’Estat. Superar una situació com esta no és fàcil per a molts i han de rebre el tracte que es mereixen.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies