S’ha fet justícia

La jutgessa del penal número 2 de Tortosa ha absolt de forma inequívoca l’editor i l’exdirector del setmanari l’ebre del delicte de calúmnies del qual els acusava l’alcalde de Batea, Joaquim Paladella.

La sentència, encara no ferma, és prou clara en el sentit que avala la veracitat d’unes informacions, publicades entre desembre del 2014 i maig del 2015, que qüestionaven el finançament del centre de rehabilitació de Batea.

La jutgessa dixa clar que els informes de l’administració sanitària i els documents utilitzats per a fer els articles, alguns dels quals precisament formaven part de la causa que s’estava instruint contra Paladella mateix per la supressió del concert amb la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI, abocaven dubtes sobre la regularitat de la destinació del diner de la càpita assignada a l’Hospital de Móra d’Ebre. La imputació de Paladella es va resoldre amb un sobreseïment provisional per falta de proves. Molt abans, el que va fer este periòdic, i l’autor dels articles, Joaquim Rambla, va ser constatar aquells dubtes respecte a la desviació de partides de la càpita sanitària Altebrat i posar-los al descobert, a partir de reunions i comunicacions reproduïdes de forma veraç i més que lícita, com diu la jutgessa. Es va oferir una informació de rellevància pública amb diligència informativa. Punt.

Comença a ser un clàssic que alcaldes i persones amb influència pressionen sense miraments els mitjans de comunicació quan es publica alguna cosa no pas que siga falsa o poc veraç, sinó que senzillament no els agrada.  Des d’esta publicació ho hem denunciat alguna vegada, sense posar-hi noms.

El que ha fet Paladella, acudint a la via penal i demanant inicialment per als acusats penes de presó que podien suposar presó efectiva, supera totes les línies vermelles. Per sort, una jutgessa ha fet justícia i ha posat les coses al seu lloc.

Esta, com ha expressat esta setmana l’exdirector del setmanari Josep Maria Arasa, no és només una bona notícia per a l’empresa que edita l’ebre i per als dos periodistes absolts, sinó que ho és també per a la llibertat d’informació en un territori on massa sovint este dret ha estat menystingut.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 40 = 42

Últimes notícies