HomeEntrevistes“L'esport comarcal al Montsià no s'entendria sense tot el que fa el...

“L’esport comarcal al Montsià no s’entendria sense tot el que fa el consell esportiu”

Pregunta: Continua sent l’activitat dels consells esportius aquella gran desconeguda?

Resposta: Jo penso que no. Fa molts anys que treballem d’una manera seriosa i continuada des d’un vessant competitiu i també lúdic i de valors. I això queda demostrat en el nombre d’esportistes que participen en les nostres competicions. L’esport comarcal al Montsià no s’entendria sense tot el que fa el consell esportiu.

P: De quines xifres estaríem parlant al Montsià?

R: Fa anys que tenim estabilitzades un nombre de llicències, equips i jornades de competició prou elevades. Al programa dels Jocs Esportius Escolars són de prop de dos mil llicències esportives tramitades, al marge del tres mil alumnes que tenim comptabilitzats al programa del Pla Català d’Esport a l’Escola. Tots els esportistes amb llicència del Consell Esportiu del Montsià (CEM) poden participar en totes les activitats que fem. Reivindiquem que en les edats de formació els xiquets i xiquetes han de tenir opció a practicar les màximes disciplines esportives possibles.

P: Per tant, creu que la proposta és l’adequada?

R: Hem d’entendre que molts d’estos dos mil esportistes estan participant en diferents activitats dintre de l’oferta que dona el CEM i que a més no només ho han fet en una jornada si no en diverses. Això reflectix que el nombre de participacions és moltíssim més elevat i dona idea del potencial esportiu que tenim i de l’esforç organitzatiu que demana la programació que oferim des del CEM. Només cal anar al web del CEM i comprovar els nombre de lligues i la durada dels calendaris dels diferents esports d’equip.

P: De quins esports estem parlant?

R: El CEM programa, organitza i desenvolupa activitats individuals i d’esports d’equip com a mínim en escacs, tennis taula, cros, atletisme, gimnàstica rítmica, patinatge, judo, bàdminton, bitlles, futbol-11, futbol-7, futbol sala, bàsquet i handbol. Des del mes de setembre fins al mes de maig.

P: I després del campionat comarcal arriben les lligues territorials i les finals nacionals?

R: Així és. Fa uns anys que funcionem com a Agrupació Territorial de l’Esport de les Terres de l’Ebre d’una manera molt pràctica i penso que amb uns grans resultats. Quan convé tècnicament s’agrupen les jornades i lligues per comarques i així els esportistes i els equips tenen una millor competició. El nostre territori és petit i esta col·laboració resulta imprescindible. En percentatge res hem d’envejar a cap altra demarcació de Catalunya, ni en participants ni en resultats.

P: I en temps de dificultats econòmiques que s’ha fet per no baixar les inscripcions?

R: En els temps durs que han passat tots els sectors de la societat afectats per una severa crisi econòmica, i per tant les nostres famílies, hem aconseguit mantenir i minimitzar l’efecte que este fet pot causar sobre la pràctica esportiva i les activitats que proposa i desenvolupa el CEM. Durant 4 anys no s’ha pujat la inscripció, s’ha mantingut el mateix servei i s’ha millorat l’oferta i la qualitat del servei. Sempre hem estat al costat dels centres educatius, entitats, clubs i esportistes donant-los suport en la resolució de les problemàtiques que ens hagen pogut plantejar ja siga en l’àmbit esportiu, organitzatiu o administratiu. Un curs més (i ja en fa 4) hem implementat el servei de reportatges de les competicions a través de diferents mitjans de comunicació i les nostres pròpies xarxes socials.

P: Però si alguna cosa distingix els consells esportius és el fet de tenir els valors com a element fonamental del seu dia a dia?

R: El model esportiu dels consells esportius té com a gran valor afegit i tret diferencial l’esport amb valors, l’educació, la cohesió social i el foment d’hàbits saludables. Per este motiu, la competició no és el nostre principal objectiu. Per tal de reforçar este model esportiu i explicar a tothom els seus avantatges, els consells esportius de Catalunya, conjuntament amb el Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, fa temps que vam posar en marxa la campanya “Jo sempre hi guanyo”. La idea del nostre lema és ben senzilla: més important que guanyar una competició esportiva és aprendre valors i comportaments que serviran en el dia a dia en tots els àmbits de la vida dels nostres infants i jóvens. Per tant, en totes les competicions, els marcadors i els resultats deixen de ser els únics referents a l’hora de decidir un guanyador. També tenim en compte l’acta de valors.

P: Què suposarà per als consells esportius l’organització al mes de juliol dels Word Sports Games 2019?

R:  La  Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) fa temps que treballa en el que serà un gran esdeveniment del 2 al 7 de juliol. Estem parlant d’un gran repte organitzatiu i amb milers de participants, diferents seus i subseus i on els consells esportius del territori jugarem un paper destacat. Algú ha dit que farem realitat un petit somni de país, i hi estic totalment d’acord. Catalunya, i les Terres de l’Ebre en concret, acollirà per primera vegada uns jocs esportius  no federats,  una competició popular i no professional que té una gran tradició en molts països del món. Els consells esportius seguim avançant per un esport integratiu i que aglutine a tothom.

P: Un esport popular que el Consell Esportiu del Montsià fa temps que  treballa?

R: Així és. Fa molts anys que organitzem una lliga de lleure de veterans de futbol i també una altra de  lleure de tennis taula. Encara que els esportistes en edat escolar són una de les nostres prioritats, no hem desatès altres aspectes de l’esport popular i familiar.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 56 = 66

Últimes notícies