“Volem ser un far de l’esquerra, sense apostar d’entrada per entrar al govern”

Xavi Rodríguez Cap de llista de la CUP

Entrevistes

“Volem ser un far de l’esquerra, sense apostar d’entrada per entrar al govern”
“Volem ser un far de l’esquerra, sense apostar d’entrada per entrar al govern”

Pregunta: Vostè ha parlat de tombar políticament un règim local. Es referix als últims 12 anys de govern de CiU o als últims 40?

Resposta: Ens referíem només a l’etapa de Ferran Bel, que continua sent l’alcalde de facto i que ell mateix recordava que d’estos 12 anys, en 10 va aprovar els pressupostos amb ERC. Ens referíem a este règim, que ha posat per davant els interessos d’uns quants en relació amb els de la ciutadania.


P: Volen atraure gent d’ERC?

R: Volem ser un far per a tota l’esquerra, també per a aquells que tenen un discurs d’esquerres però quan governen la ciutat se n’obliden. Aquí estem natros per a recordar-los-ho i per a evitar que el PDeCAT torne a governar la ciutat.


P: Veu la CUP en un futur govern municipal? Amb qui i amb quines condicions?

R: No apostem d’entrada per entrar en un equip de govern, perquè el nostre programa polític només el podríem desenvolpar sent la força més votada i això no passarà i no jugarem al joc de les cadires. Sí que apostaríem per donar suport des de fora, si som necessaris i sumem, perquè s’aposte per polítiques d’esquerra. 


P: Donarien suport a qui? A qui farien alcalde?

R: És una qüestió que encara no hem debatut. Vorem quin escenari hi ha i després decidirem.


P: I quines són, al seu parer, les prioritats per a Tortosa?

R: Esta ciutat l’hem de capgirar i que les persones estiguen al centre de tot. Una línia és el feminisme, perquè es facen polítiques d’igualtat de veritat. I considerem una vergonya que no hi haja places d’escola bressol públiques a Tortosa. Un dels nostres grans eixos és la transformació dels serveis socials, dedicant més recursos i canviant un model actual caritatiu de base cristiana, lloable però que de vegades pot suposar una cronificació de la pobresa. L’Administració ha d’anar més enllà.


P: Fins on ha d’arribar la intervenció pública?

R: Creiem necessària la municipalització de tots els serveis que es puguen prestar directament, o que l’Ajuntament es convertisca en un agent promotor per a revitalitzar el nucli antic.


P: Com es fa això?

R: Rehabilitant els edificis que són propietat de l’Ajuntament i adquirint-ne de nous. No apostem per un urbanisme expansiu ni pel model de la torre d’SB Immbiliària presentada amb tant d’entusiasme, sinó per un creixement cap a dins, també per una qüestió de mobilitat i sostenibilitat.


P: Cap on ha d’anar Tortosa?

R: Tortosa s’està apagant, perdent població i pes econòmic, amb gent jove que marxa a estudiar i no torna, i s’ha de definir una alternativa, seient tots en una taula per a fer un pla estratègic seriós, que compte amb una participació ciutadana més enllà de la Cambra de Comerç i de les grans empreses de sempre. Això no hauria de ser una proposta exclusiva de la CUP.


P: Quin Ajuntament té al cap?

R: Un que siga de tots i de totes i no pas una agència de col·locació dels amiguets dels que governen.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article