HomeEntrevistes“Demostrarem que es pot abaixar l’IBI. Ho farem possible perquè és possible”

“Demostrarem que es pot abaixar l’IBI. Ho farem possible perquè és possible”

Pregunta: El PSC va obtindre 1.110 vots i dos regidors a les municipals de l’any 2015. Quin paper jugarà el PSC en estes eleccions municipals?

Resposta: Som l’alternativa a l’actual govern d’ERC perquè durant estos quatre anys hem estat a peu de carrer aportant més de 65 propostes en benefici de la ciutadania que el govern d’Adam Tomàs no ha volgut aprofitar, tot i aprovar-les, i que ara tindrem l’ocasió de fer-les realitat, perquè tenim un projecte de futur per Amposta que va més enllà de gestionar el dia a dia, un projecte basat en la sostenibilitat i les energies renovables, que farem realitat amb el suport majoritari de la ciutadania.

P: Explica’ns el projecte del PSC per a Amposta?

R: Amposta ha de ser una ciutat per a viure, feta per la gent i per a la gent. Una ciutat on tothom tinguem cabuda, líder en qualitat de vida i en oportunitats laborals. Vull una ciutat sostenible, que respecte al medi ambient. Una ciutat amb accessibilitat universal que tothom puga desplaçar-se. Una ciutat on el transport públic siga gratuït. Amb uns serveis sanitaris excel·lents, per això millorarem l’atenció primària i els serveis de l’hospital amb més especialistes i el dotarem de dentista i podòleg gratuït. La meua prioritat és crear nous llocs de treball estables basats en les energies renovables, en la transició ecològica, per a donar un nou impuls econòmic i ser capdavanters al territori. Així atraurem empreses relacionades en la sostenibilitat per tal que siguen el motor d’atracció d’empreses auxiliars per a tindre un gran teixit empresarial, al mateix temps que ajudarà a consolidar les empreses ampostines existents. Rebaixaré els impostos per a alleugerir l’economia del ciutadà. Tothom patim un IBI desmesurat, per l’afany recaptador de l’actual govern que no li sap posar fi. Més de 35.000 euros diaris paguem en impostos a l’Ajuntament, tot un despropòsit! Reiteradament, amb els números a la mà li demostrem a l’alcalde que es pot rebaixar l’IBI, i no ho fa. Nosaltres ho farem possible perquè és possible.

P: Parlem de la legislatura que acaba. Des del PSC han optat per fer una oposició propositiva i serena que fins i tot els ha portat a aprovar els pressupostos del Govern d’Esquerra, malgrat que tenen majoria absoluta. Quin balanç en fa, de la legislatura?

R: El grup municipal del PSC hem defugit de qualsevol populisme, a diferència de la resta de grups  de l’oposició, perquè la nostra voluntat és sumar en benefici de la ciutadania com estem fent des del primer dia. Donada la majoria absoluta d’Adam Tomàs, havíem de triar entre quedar-nos quiets i des de la rabieta no negociar, tal com ha fet CiU, o bé, tal com hem  fet des del PSC, fer incorporar amb el nostre vot tota una bateria de propostes necessàries per al desenvolupament de la nostra ciutat. Malauradament, Adam Tomàs ha malbaratat l’enorme confiança dipositada en ell. No hi ha hagut un salt qualitatiu, ni canvi significatiu en cap dels àmbits que afecten directament els ciutadans. Amposta continua estant bruta, poc il·luminada, amb talls freqüents de llum propis del segle passat, i no ho dic sols jo, sinó també la Defensora del Ciutadà en el seu informe anual. La falta de llocs de treball, juntament amb l’atenció sociosanitari i l’habitatge, són les principals preocupacions dels ciutadans que el Govern d’ERC no ha resolt. Lamentablement, durant estos 4 anys, Adam Tomàs no ha sabut fer d’Amposta un pol d’atracció per a atraure noves empreses, no ha tingut un projecte de ciutat lligat al món empresarial, i ha convertit Amposta solament en una ciutat festiva.

P: Quina influència creu que pot tindre en els resultats, la proximitat amb les eleccions generals del 28 d’abril?

R: En 10 mesos, el Govern de Pedro Sánchez ha revertit les retallades del govern anterior del Partit Popular. La ciutadania nota que estem resolent els seus problemes, i ens perceben com un partit proper que va més enllà del Govern de l’Estat perquè també des de l’àmbit municipal el PSC ajudem a resoldre’ls, ja que com a servidors de la gent, els seus problemes són els nostres.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

12 + = 19

Últimes notícies