HomeEntrevistes“A Tortosa falta més autoestima i menys clientelisme”

“A Tortosa falta més autoestima i menys clientelisme”

Pregunta: Té la sensació que té poc a perdre?

Resposta: Sí, i més atenent que el que puga fer ho faré de cap i de nou. No he de mantenir cap cadira. Fins i tot la meua intenció inicial no era encapçalar cap llista. Només volia desestigmatitzar que es pot ser de dretes i del PP i posar de nou el PP en funcionament a Tortosa.

P: Però això passa per mantenir la representació a l’Ajuntament.

R: Seria un element que ajudaria, que donaria visibilitat. És l’objectiu, però no és imprescindible. En quatre anys podem tornar a intentar-ho.

 

P: Ha tingut dificultats per a fer la candidatura?

R: Si digués el contrari, l’enganyaria. Ara els que no tenen dificultats i fan presentacions a bombo i plateret, també perquè tenen més diners i més recursos, són uns altres.

P: I quina candidatura possible ha fet el PP a Tortosa?

R: Una candidatura diguem que variada. No ha estat fàcil que la gent fes el pas. Quan vaig començar a buscar persones, ho vaig proposar a una que em va venir a dir que no podia ficar-se en política per incompatibilitat amb la faena que tenia. Resulta que va de número dos de Junts Per Tortosa [Fernando Saporta, cap de l’oficina de BASE].

P: I per què s’hi ha hagut de posar vostè per a intentar rescatar un projecte que fa uns anys era referent a Tortosa i al territori? Què ha passat?

R: Una de les explicacions és que les persones que són de dretes i del PP tenen un perfil d’empresari o d’emprenedor que té alguna cosa a perdre, fins i tot econòmicament, si s’implica en contra del corrent populista. Jo fa un temps tampoc volia fer el pas. A més a més, el PP ha pagat el PHN o la corrupció com no ha pagat CiU, que ho ha fet fàcil i ha canviat de nom. Natros som els que som i hem d’aguantar la motxila que portem, que inclou corrupció i errors, però si més no vull donar a la gent del PP l’opció de poder posar a l’urna la nostra papereta.

P: Fins ara hi ha hagut un portaveu del PP [Xavier Dalmau com a independent] amb poc perfil de partit. Vostè també ho serà, així?

R: No, no. Jo soc de partit, militant. Soc i continuaré sent del PP per molt que hi haja decisions dels de dalt que puga no compartir. Preferixo treballar des de dins per a modificar aquelles decisions que no posar com a excusa, quan una cosa no m’agrada, que jo soc independent.

P: Quines són les prioritats per a Tortosa, segons vostè?

R: En primer lloc, canviar el tarannà dels que manen, perquè hi haja menys clientelisme. En segon lloc, és necessari que Tortosa s’estime més a si mateixa i que els tortosins s’impliquen més. Parlem que han de venir empreses a invertir. Jo prioritzaria que la gent d’aquí invertisca aquí. La tercera gran aposta seria el tercer pont a Remolins.

P: Quin balanç fa de l’últim cicle de govern amb Ferran Bel majoritàriament com a alcalde?

R: Si comencés a repartir, trairia el meu tarannà. Tortosa i Espanya han avançat. Hi ha coses que funcionen perfectament i no faig un balanç negatiu, ni de l’etapa de Bel i Roigé ni de l’anterior de Sabaté. En la de CiU hi ha hagut un tarannà de dretes que és el meu, els agrade o no. De nota, els posaria un sis.

P: En quin govern entraria si tingués l’opció?

R: La meua idea no seria entrar en cap govern. Ara, el meu vot pot servir per a donar suport a propostes concretes de qualsevol, siga quin siga l’alcalde, encara que estiga ideològicament als antípodes.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

13 + = 23

Últimes notícies