“A Tortosa falta més autoestima i menys clientelisme”

Tonyo Vallès Cap de llista del PP Tortosa

Entrevistes

“A Tortosa falta més autoestima i menys clientelisme”
“A Tortosa falta més autoestima i menys clientelisme” | Núria Caro

Pregunta: Té la sensació que té poc a perdre?

Resposta: Sí, i més atenent que el que puga fer ho faré de cap i de nou. No he de mantenir cap cadira. Fins i tot la meua intenció inicial no era encapçalar cap llista. Només volia desestigmatitzar que es pot ser de dretes i del PP i posar de nou el PP en funcionament a Tortosa. 


P: Però això passa per mantenir la representació a l’Ajuntament.

R: Seria un element que ajudaria, que donaria visibilitat. És l’objectiu, però no és imprescindible. En quatre anys podem tornar a intentar-ho.

 

P: Ha tingut dificultats per a fer la candidatura?

R: Si digués el contrari, l’enganyaria. Ara els que no tenen dificultats i fan presentacions a bombo i plateret, també perquè tenen més diners i més recursos, són uns altres. 


P: I quina candidatura possible ha fet el PP a Tortosa?

R: Una candidatura diguem que variada. No ha estat fàcil que la gent fes el pas. Quan vaig començar a buscar persones, ho vaig proposar a una que em va venir a dir que no podia ficar-se en política per incompatibilitat amb la faena que tenia. Resulta que va de número dos de Junts Per Tortosa [Fernando Saporta, cap de l’oficina de BASE]. 


P: I per què s’hi ha hagut de posar vostè per a intentar rescatar un projecte que fa uns anys era referent a Tortosa i al territori? Què ha passat?

R: Una de les explicacions és que les persones que són de dretes i del PP tenen un perfil d’empresari o d’emprenedor que té alguna cosa a perdre, fins i tot econòmicament, si s’implica en contra del corrent populista. Jo fa un temps tampoc volia fer el pas. A més a més, el PP ha pagat el PHN o la corrupció com no ha pagat CiU, que ho ha fet fàcil i ha canviat de nom. Natros som els que som i hem d’aguantar la motxila que portem, que inclou corrupció i errors, però si més no vull donar a la gent del PP l’opció de poder posar a l’urna la nostra papereta.


P: Fins ara hi ha hagut un portaveu del PP [Xavier Dalmau com a independent] amb poc perfil de partit. Vostè també ho serà, així?

R: No, no. Jo soc de partit, militant. Soc i continuaré sent del PP per molt que hi haja decisions dels de dalt que puga no compartir. Preferixo treballar des de dins per a modificar aquelles decisions que no posar com a excusa, quan una cosa no m’agrada, que jo soc independent.


P: Quines són les prioritats per a Tortosa, segons vostè?

R: En primer lloc, canviar el tarannà dels que manen, perquè hi haja menys clientelisme. En segon lloc, és necessari que Tortosa s’estime més a si mateixa i que els tortosins s’impliquen més. Parlem que han de venir empreses a invertir. Jo prioritzaria que la gent d’aquí invertisca aquí. La tercera gran aposta seria el tercer pont a Remolins. 


P: Quin balanç fa de l’últim cicle de govern amb Ferran Bel majoritàriament com a alcalde?

R: Si comencés a repartir, trairia el meu tarannà. Tortosa i Espanya han avançat. Hi ha coses que funcionen perfectament i no faig un balanç negatiu, ni de l’etapa de Bel i Roigé ni de l’anterior de Sabaté. En la de CiU hi ha hagut un tarannà de dretes que és el meu, els agrade o no. De nota, els posaria un sis.


P: En quin govern entraria si tingués l’opció?

R: La meua idea no seria entrar en cap govern. Ara, el meu vot pot servir per a donar suport a propostes concretes de qualsevol, siga quin siga l’alcalde, encara que estiga ideològicament als antípodes. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article