HomeEntrevistes“El canvi que necessita Tortosa no es produirà sense un gran resultat...

“El canvi que necessita Tortosa no es produirà sense un gran resultat de Movem”

Pregunta: Podria ser el seu darrer assalt a l’alcaldia, a cara o creu?

Resposta: La vida fa moltes voltes, però és evident que sortim a guanyar, perquè en les últimes eleccions ja vam ser la força d’esquerres més votada a gairebé totes les meses electorals. Vam oferir un govern d’esquerres a ERC i van preferir governar amb Convergència. Ara hi ha molta gent que ens veu com el vot útil per al canvi, ja que hem treballat quatre anys com a primera força de l’oposició, marcant l’agenda de la ciutat.

 

P: Però ERC canvia de candidat.

R: Tenim una ERC molt de dretes, amb un Xavier Faura al capdavant que no ho ha dit que busque una alternativa i un PSC amb un Enric Roig que parla de govern de concentració.

P: Amb els mateixos resultats que fa quatre anys, Movem no tornarà a oferir l’alcaldia a ERC?

R: Hem après dels errors. Si arribem a algun tipus d’acord, serà de tu a tu i no amb la generositat amb què els vam fer aquella oferta.

P: I amb qui es veu governant?

R: Estem disposats a pactar amb totes les forces d’esquerres, però el canvi no es produirà si no hi ha un gran resultat de Movem Tortosa.

P: I el canvi on el focalitzaria?

R: Primer, la manera de governar. Roigé i tot el que representa es pensen que la ciutat és seua, com una finca privada on seran sempre. I això no afecta només l’oposició i les nostres propostes, rebutjades en més d’un 80%, sinó tota persona o entitat que faça una crítica que no controlen. Automàticament van a maldar-los. Això ofega la ciutat.

P: I en segon lloc?

R: Cal una reformulació urbanística. Cal conservar tota la trama urbana en lloc d’expandir-nos. La ciutat està perdent habitants.

P: La seua obsessió sempre ha estat el patrimoni.

R: Tenim un gran projecte perquè el patrimoni de la ciutat esdevinga oportunitat i desenvolupament. Parlem de les muralles, de les quals ara tots eN parlen però no s’hi ha fet gairebé res i que podrien fer de Tortosa la Carcassona de Catalunya. Tenim un projecte a deu anys vista per a actuar de manera continuada. Parlem també de la rehabilitació d’habitatges al nucli antic, finalment a l’agenda perquè hi hem incidit des de fa temps, i la candidatura a Patrimoni de la Humanitat, que està en un calaix perquè no es creuen el projecte.

P: Vostè proposa un Pla d’habitatge que passa per adquirir si cal immobles a propietaris privats per a rehabilitar-los. D’on obtindria estos recursos?

R: El primer que cal fer és crear una regidoria d’Habitatge i acceptar el problema, cosa que no han fet, tot i que cada vegada que plou ens cauen les cases. És un problema de mala imatge, de manteniment i de perill. En segon lloc, cal una diagnosi, cosa que natros ja hem fet i la senyora Roigé fa ara de pressa i corrents a les portes de les eleccions. Després, hem donat 30.000 euros anuals per a ajuts a la rehabilitació, quan el sou de l’alcaldessa és de 56.000 euros i la rehabilitació del pont ens va costar prop de dos milions. I d’aquells 30.000 euros, el 2018 se’n van executar en ajuts només 17.000, perquè l’Ajuntament, en lloc de fer una política activa, està esperant que vinguen els propietaris. En tercer lloc, s’han d’estendre els ajuts a barris com el Call Jueu o altres que no estan inclosos. I quart, hi ha immobles propietat de l’Ajuntament que ja es podrien anar rehabilitant si tinguéssem un Pla, que també ajudaria a estimular el sector de la construcció a la ciutat.

P: I com aboquem esforços en urbanisme i a la vegada invertim més en polítiques socials, com vostè també reclama?

R: La rehabilitació d’habitatges és una política social en si mateixa, perquè de vegades parlem d’infrahabitatges. Natros tenim una visió integral dels serveis socials, lluny del model caritatiu instaurat. Volem un model que impulse la gent a sortir de la pobresa.

P: I Movem no té al cap alguna gran obra per a la ciutat?

R: La prioritat és la recuperació dels terrenys de Renfe, on proposem una continuïtat del parc Teodor González, a través d’una passarel·la, amb petits espais d’oci i restauració i un aparcament soterrat, en lloc d’un gran centre comercial. Però també hi ha pendent millorar l’enllumenat, una de les grans pífies, i modernitzar i actualitzar l’avinguda Generalitat, les dos avingudes de Ferreries, la plaça de l’ajuntament, la plaça Alfons XII i el carrer Cervantes. Abans de més projectes faraònics, cal posar al dia tot el que tenim per a fer una ciutat més amable i atractiva.

P: Al programa de Junts Per Tortosa també surt la rehabilitació d’algunes de les artèries que vostè cita.

R: I quan ho hem proposat ens ho han votat en contra. Com la proposta de recuperar el col·legi Sant Josep. Érem els únics que la portàvem al programa el 2015; ens la van ridiculitzar i al final l’han intentat fer seua, sense que haguem vist el teòric conveni de cessió.

P: Alguna cosa més?

R: Aposta per la màxima transparència. Este mandat va haver-hi un escorcoll a l’empresa d’Urbanisme, liderada per la senyora Roigé, en el marc de les investigacions pel 3% de CDC i que està a l’Audiència Nacional. D’altra banda, en breu començarà el judici per irregularitats a
l’hospital de Jesús, algunes de les quals vam denunciar des de Movem Tortosa.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 50 = 52

Últimes notícies