HomeEntrevistes“Amb Junts, no volem reeditar CiU, volem una nova mirada per a...

“Amb Junts, no volem reeditar CiU, volem una nova mirada per a la ciutat”

Pregunta:  Manel Masià s’estrena en política municipal i com a candidat. Què l’empeny a liderar este projecte polític?

Resposta: Crec que per a canviar les coses t’hi has de posar al capdavant. Quan vaig tornar a Amposta el meu objectiu era poder tindre millor qualitat de vida familiar i poder aportar el meu granet d’arena a la ciutat. Tot el que he après, com a dissenyador, durant estos anys em fan ser una persona que li agrada pensar les coses per a millorar, per a facilitar la vida de les persones. És esta voluntat de servei la que em va fer implicar-me al màxim.

P: Junts per Amposta vol recuperar la confiança de la ciutadania després de la derrota electoral del 2015. Creu que estan en disposició de trencar la majoria absoluta d’ERC?

R: L’objectiu clarament és que hi haja un govern que faça créixer Amposta. Un govern que desperte Amposta. Amposta està gelada econòmicament. Hem de trencar este gel per a atraure noves inversions i generar llocs de treball de qualitat. Si la gent creu que som útils per a trencar este gel, endavant.

P: Els pot fer perdre vots el fet que Demòcrates haja optat per fer una candidatura pròpia? Vostè els havia proposat d’integrar-se al seu projecte.

R: Natros hem parlat en tothom. Anar “junts” vol dir això. Vol dir sumar. No volíem reeditar CiU, volíem una nova mirada per a la ciutat. La suma de mirades fa que les ciutats siguen millors. La gent ha de votar qui crega que pot liderar la recuperació de la ciutat.

P: Si sumen amb la resta de partits. Intentaran traure Adam Tomàs de l’alcaldia? O respectaran la llista més votada?

R: Fa 4 anys els ampostins van donar una majoria absoluta a Adam Tomàs. Creiem que el canvi que es va prometre no ha arribat. La societat ha canviat, hi ha més candidatures, i s’està veient tant a Catalunya com a Espanya que la gent no vol majories absolutes absolutistes. La gestió d’esta majoria absoluta per part d’Adam creiem que no ha estat la que esperaven els ampostins. Natros portem un projecte de canvi a la ciutat. Natros volem poder liderar este canvi. És un projecte de renovació de tota la gestió de l’Ajuntament. Volem portar Amposta més enllà, fer-la magnètica, atraient talent, posant les persones al centre i tornant a ser decisius al territori.

P: Què  és l’Amposta magnètica?

R: L’Amposta magnètica és fruit de l’observació i l’estudi de tot el que està passant, de com la societat ha canviat, i com es preveu que evolucionarà el món per a poder portar Amposta a un punt que estiga preparada per a resistir qualsevol sotrac. Qualsevol nova crisi, que n’hi haurà, que marxe una empresa, que en marxaran, o que arribe una tecnologia que faça perdre molts llocs de treball. Això a nivell macro, i a nivell micro, fixar-nos per exemple en com s’està reciclant a altres llocs de Catalunya, com atrauen gent, com atrauen empreses, com retenen el talent, com se generen empreses, com fan cultura, com eduquen, com tracten la sanitat, els serveis socials,…. Al final l’hem resumit en quatre eixos.

P: I quins són?

R: El reimpuls econòmic, a través de regenerar el comerç, la fira, les empreses… I fer que siguen motor econòmic de la ciutat. Segon, posar les persones al centre de la gestió de l’Ajuntament, adaptant les diferents àrees de gestió al cicle de vida de les persones. I tercer punt, l’adaptació tecnològica de la ciutat. Natros ho anomenem “fer la ciutat com a servei”. Això implica un canvi d’enfoc. Per exemple, volem rebaixar impostos a la gent que face les coses bé, a qui millor recicle, a qui vage més en bici, a qui adapte casa seua per a gastar menys energia… Són coses que la tecnologia ens ho permet i ho hem d’aprofitar. També va de fer la ciutat més passejable, més verda, més amable, més atractiva empresarialment. L’últim eix és la capitalitat, el fet de ser un altre cop decisius a les Terres de l’Ebre, ja que per població i PIB estem infrarepresentats als llocs de presa de decisions.

P: Durant la legislatura han estat molt crítics amb l’estratègia de generar llocs de treball a través de plans d’ocupació. Quina recepta tenen vostès per a fer créixer l’ocupació?

R: La recepta radica en generar un ecosistema on vulguen venir empreses, però sobretot que se’n generen aquí de noves. La generació d’un ecosistema emprenedor no és una cosa fàcil, però s’ha de sortir a vendre la ciutat. Maletí en mà com qualsevol comercial. Millorar els estudis a Amposta. Apostar per la innovació en les nostres matèries primeres i en la nova tecnologia que arriba al sector primari. Mentrestant generar estructures que visualitzen el canvi de model. Hi ha un exemple de Galícia, hi ha un emprenedor que està generant un moviment emprenedor a un poblet ensenyant tres coses de la seua terra: bon menjar, espai natural i qualitat de vida. Són tres coses que aquí al Delta les tenim, només falta el lideratge per a portar talent aquí, i segur que el talent crida talent.

P: Quines creu que són ara les principals mancances que té Amposta?

R: Una economia feble, tenim un PIB baix, empreses que generen faena però que són extractores de recursos, la generació de faena via subvenció, la falta de motivació de la gent a emprendre i a innovar. A Amposta hi ha 5.000 persones que utilitzen durant l’any les entitats socials per falta de menjar, per falta de medicaments, per falta de recursos per a atendre infants. S’ha cronificat la pobresa en temps de bonança. Hem de poder traure a esta gent del pou. Els serveis bàsics de la ciutat deixen molt a desitjar: la neteja és un desastre, els carrers estan en mal estat, l’enllumenat falla cada dos per tres. En sanitat, tenim un hospital en hores baixes i un CAP saturat, hem de donar més solucions a la gent d’Amposta. En educació ens hem de posar les piles perquè ens hi juguem el futur. Hem de generar nous estudis que siguen bàsics per a generar nous llocs de treball.

P: Com definiria la candidatura de Junts per Amposta?

R: La definiria com una llista de persones que volen treballar per la ciutat. Una de les primeres coses que vaig fer quan vaig ser nomenat cap local va ser obrir el partit a tothom. Vàrem obrir un projecte que l’anomenem Amposta 2030, és un ‘think tank’ d’idees. Un projecte al qual s’han acostat aquells que han volgut aportar el seu granet d’arena a la construcció d’una Amposta de futur. Respecte a la pregunta, més que parlar d’individualitats, m’agrada parlar d’equip, lideratge, i talent.Tots junts sumem.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

88 + = 89

Últimes notícies