HomeEntrevistes“Estic molt orgullosa de l’obra de govern i la reivindico on face...

“Estic molt orgullosa de l’obra de govern i la reivindico on face falta”

Pregunta: Vostè compta amb una llarga experiència en política municipal; amb tot, és la primera vegada que afronta unes municipals sent la candidata.

Resposta: És cert que porto el bagatge de l’experiència del govern municipal, primer com a regidora i este últim any i poc des de l’alcaldia, però esta és la primera campanya com a cap de llista i ho afronto amb molta il·lusió i amb moltes ganes de poder continuar este projecte. Ho faig encapçalant una llista amb gent nova, amb un equip nou i amb el suport de tot el partit i de l’equip de govern que hi ha ara a l’Ajuntament. Estic molt contenta de com s’ha acabat configurant la llista, amb gent que prové de diferents àmbits:  social, veïnal, esportiu… Són gent que ja està acostumada a treballar per Tortosa i ara fan un pas més.

 

P: El context d’unes eleccions generals no tenen res a veure amb les municipals, però no es mira ni que siga de reüll els resultats del passat 28 d’abril a Tortosa?

R: No, no els mirem perquè són unes eleccions molt diferents. A les municipals es vota la persona i l’equip. A Tortosa la gent vota diferent si es tracta d’eleccions al Parlament, d’unes generals o d’unes municipals. Així s’ha anat demostrant en totes les eleccions que han anat passant i, de fet, s’han produït resultats molt diferents en pocs mesos.

P: Junts per Tortosa (PDeCAT) té un bagatge de 12 anys de govern a la ciutat. Els seus oponents diuen que Tortosa necessita un canvi i un revulsiu. Què pot oferir vostè de nou a la ciutadania?

R: El canvi ja s’ha produït. Hi ha hagut canvi a l’alcaldia i a la candidatura, ja que només repetixen dos regidors de l’actual govern. Això és un revulsiu important! Però sobretot el que oferim és un programa realista que vol que Tortosa continue sent una ciutat capdavantera. Tenim al davant projectes il·lusionadors com el fet d’acollir els World Sports Games o ser Capital de la Cultura Catalana. Hem presentat un projecte amb 14 eixos i gairebé 200 propostes que responen a les demandes de les associacions veïnals i a les necessitats de la ciutat.

P: Les eleccions arriben en un moment amb molts projectes en marxa a la ciutat: la finalització del projecte de l’entorn de la Catedral, l’ampliació de l’auditori…

R: Sens dubte, tenim molts projectes en marxa i esperem tindre la confiança de la ciutadania per a poder-los finalitzar. Més enllà de la catedral tenim pendent de finalitzar la rehabilitació de l’antiga fàbrica Indo que ens permetrà tindre espai per a entitats i per al barri de Ferreries. Estem treballant en la nova imatge del passeig fluvial amb l’enderroc de l’antic Club de Rem; la continuïtat del passeig fluvial fins al campus universitari; la millora dels equipaments culturals, no només de l’Auditori, sinó també de l’ampliació del Museu. A més, tot just esta setmana s’ha posat en marxa la segona fase del complex esportiu Win, però ja portem al programa una ampliació, vista la bona acollida que ha tingut i com s’ha incrementat el nombre d’abonats i d’usuaris. Si parlem de patrimoni tenim en marxa el Centre de les Tres Cultures, el passeig de les Cultures al barri del Castell. El nostre patrimoni és un actiu turístic molt important i creiem que el turisme és un sector clau en la generació d’ocupació a la ciutat

P: Quines propostes té per a revitalitzar el nucli antic, més enllà d’actuar sobre les parets i les pedres.

R: Per a poder revitalitzar el nucli antic primer calia posar-lo bonic i endreçar-lo. Calia fer tots els carrers i places noves i ara estem finalitzant l’actuació al barri Castell. Calia urbanitzar-ho tot i generar equipaments  per a portar gent fins al nucli històric. Ara ens queda el repte de donar-li més vida. I com li donem més vida? Ampliant els ajuts a la rehabilitació, però també generant habitatge nou i amb això estem treballant amb el Ministeri i la Generalitat per a engegar una ARU (Àrea de Reforma Urbana) que ens permetrà construir nou habitatge al centre històric. Això juntament amb el fet que hem aconseguit la cessió gratuïta de l’antic col·legi de Sant Josep. Al programa portem el projecte per a reconvertir este espai en un centre social, cultural i esportiu amb la construcció d’un nou pavelló que portarà molta gent al barri. Cal que al barri hi haja vida.

P: El pròxim mandat serà clau per a solucionar definitivament l’accessibilitat a l’Hospital amb la construcció del nou pàrquing.

R: Com a alcaldessa de Tortosa he reivindicat que l’Hospital Verge de la Cinta requerix de forma immediata que el Govern de la Generalitat invertisca ja en el nou aparcament. S’està redactant el projecte però no sabem quan es durà a terme. No es tracta només d’un pàrquing sinó que és un projecte que permetrà també ampliar l’hospital i resoldre els problemes de mobilitat. Convertirem l’hospital que tenim ara, situat en un turó, en un hospital urbà al qual es podrà accedir a peu o amb cotxe des del centre de la ciutat. Per tant, és una necessitat que hem reclamat juntament amb el fet que creiem que no podem perdre les especialitats de salut que han marxat del municipi. Reivindiquem i tornem a insistir en què volem que tornen al municipi.

P: Quins  reptes de futur té Tortosa?

R: Per mi el més important és tindre una ciutat en la qual la gent hi puga viure i que hi puga tindre qualitat de vida i oportunitats laborals. Hem de continuar ajudant les empreses, ajudant els emprenedors, potenciant els nous sectors com el turisme i posant totes les facilitats per a generar les oportunitats que permeten que la gent puga vindre aquí i recuperar talent. Tenim moltes possibilitats, en la mesura que som un territori de cruïlla, amb un polígon industrial preparat, des de l’Ajuntament hi hem invertit perquè tinga tots els serveis. De fet, de la mà de la Generalitat confio que aviat podrem donar bones notícies de noves implantacions empresarials.

P: Esta última legislatura han governat amb ERC. Quina valoració en fan vostès del pacte i quina relació té amb el nou candidat dels republicans.

R: Jo faig una valoració molt positiva del pacte, de com ha anat i de com està funcionant a dia d’avui. Amb ERC no només hem governat este mandat, també ho vam fer el primer mandat de Ferran Bel com a alcalde, i la valoració en els dos casos és molt bona. Respecte al candidat jo puc dir que tinc bona relació amb ell, igual que amb la resta de candidats.

P: Sembla que el candidat d’ERC se’n desentèn de l’obra de govern

R: És el seu problema, no el nostre. Jo estic molt orgullosa de l’obra de govern i la reivindico allà on face falta. Estic convençuda que hem fet molt bona faena i el que hem de fer és explicar-ho.

P: Si parlem de possibles pactes posteletorals, quina és l’aposta de Junts per Tortosa.

R: A diferència de la resta de candidats, jo aposto clarament per poder guanyar estes eleccions. Crec que les podem guanyar i em posiciono, de forma absolutament clara, en el fet que s’ha de respectar la llista més votada. A les municipals es vota les persones i entenc que la llista més votada ha de tindre l’alcaldia. A la resta de candidats no els ho he sentit a dir, suposo que perquè creuen que no guanyaran les eleccions; sinó, també ho demanarien. Per part d’ERC i de Movem sembla que no estan en esta línia i, per tant, és possible que busquen un pacte de perdedors.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 30 = 36

Últimes notícies