HomeEntrevistes“Mentre l’oposició fa política fàcil parlant de sous i remuneracions, natros tirem...

“Mentre l’oposició fa política fàcil parlant de sous i remuneracions, natros tirem milles”

Pregunta: Pràcticament estrenen este mandat municipal i ja es troben de Festa Major. Seran ja les cinquenes festes que afronta com a alcalde.
Resposta: Així és. Pràcticament acabem de passar l’examen electoral del mes de maig i ja fem les cinquenes festes majors, fet que representa un punt de responsabilitat molt alt. Són molts de dies de treball perquè la ciutadania xale i puga gaudir i desconnectar del dia a dia.

P: La nova Biblioteca Delta de l’Ebre va ser un dels gran projectes del darrer mandat. Ara hi ha prevista la construcció del nou espai d’exposicions municipal.
R: És una obra que començarà en les pròximes setmanes és un projecte que ja tenim adjudicat i que acabarà de complementar este centre cultural que conforma la biblioteca, l’espai de coworking, la sala Eliseo Vives i la plaça Marina Oriol, juntament amb l’Institut. Es tracta d’una sala d’exposicions que s’ubicarà a la part posterior de la biblioteca, que és on estava abans l’escenari i el soterrani de l’antic centre cívic. Serà un espai de dos plantes, que tindrà 800 metres quadrats, de forma que serà una sala d’exposicions que permetrà donar cabuda a les idees i a la cultura silenciada del nostre municipi i també de fora, ja que volem que siga un centre d’acollida de les iniciatives culturals del Delta. El projecte es va adjudicar fa uns dies en Junta de Govern Local i després de festes procedirem a traure tot el que hi ha a dins per a començar les obres.

P: Un altre del punts neuràlgics de Deltebre és el riu, a l’entorn del Passador.
R: El mandat anterior vam poder inaugurar el centre Fluvial del Delta, als baixos del pont, un equipament que fa les funcions transitòries d’auditori i que també pot acollir fires i convencions. També gràcies a les gestions fetes en el mandat anterior, una gestió silenciosa que no s’acaba de vore fins que es materialitza, vam poder aconseguir tots els terrenys del voltant, que eren propietat de l’Incasòl, amb una reclassificació urbanística i que permetrà engegar de manera imminent la primera fase del Parc Fluvial que inclou l’enjardinament de la zona i la patrimonialització de l’antiga barcassa. Això farà que puguem començar a donar la cara al riu i anar dibuixant el que ha de ser el punt neuràlgic de Deltebre.

P: Una obra que es complementarà amb un nou embarcador fluvial?
R: Sí és complementarà amb nou embarcador i que just esta setmana n’han començat ja les obres. Un embarcador que permetrà que les embarcacions naveguen pel riu, puguen atracar aquí. A Deltebre actualment no tenim cap zona adaptada per a l’amarrament de barques esportives, més enllà del club nàutic del Xino Xano. Esta obra ens dona per tant este punt d’enfocament turístic i de dinamització turístic que volem donar a n’esta zona. L’obra està finançada amb un ajut del Grup d’Acció Local de Pesca Mar de l’Ebre.

P: Ens ha explicat tres obres que començaran o han començat en molt poc interval de temps. Quina inversió suposaran?
R: Estem parlant d’una inversió de gairebé 600.000 euros, dels quals pràcticament tot està subvencionat. L’embarcador fluvial ve subvencionat en gran part pel Grup d’Acció Local de la Pesca Mar de l’Ebre;  el parc fluvial es finançarà també en la seua major part amb una subvenció de la Diputació de Tarragona i la sala exposicions ve finançada íntegrament pel Departament de Cultura. Això ens congratula perquè podem fer projectes amb el mínim d’impacte per als diners dels ciutadans i ciutadanes i amb tot el valor afegit que impliquen. Este és el principi que marca la gestió pública eficient que és la que volem imposar i que volem instaurar a Deltebre.

P: Si seguim riu avall, a Riumar, hi ha també projectes pendents com l’ampliació del Port.
R: Jo abans aniria riu amunt. Allí ens trobem el Parc del Riu on este any hem demanat una subvenció també al Grup d’Acció Litoral per a poder fer un altre embarcador a la zona de Jesús i Maria i així en tindríem tres a tota la façana fluvial de Deltebre. Este ens l’han desestimat, però el farem, tan aviat com puguem, amb subvencions o amb recursos propis.

P: I l’ampliació del port per a quan?
R: Ara estem tramitant el pla especial d’ampliació del port que duplicarà la cabuda d’embarcacions pesqueres i permetrà  arribar fins als 350 punts d’amarratge per a embarcacions esportives, quan actualment n’hi ha al voltant de 150. Però fer un pla especial és un treball de molts de tràmits, de molta faena al darrere i des de Ports de la Generalitat estan treballant molt i molt perquè això siga una realitat. Si tot va bé, i si tots els informes pertinents que encara falten arriben i són correctes, al setembre podrem fer ja l’aprovació provisional  del pla especial del Port de Deltebre. Marcarà un punt d’inflexió, serà un revulsiu econòmic i també ocupacional i turístic, ja que també hi ha prevista una zona de serveis i comercial i també estem treballant perquè hi puga anar la llotja. Serà, per tant, un punt de conurbació econòmic i turístic que donarà força al sector primari i al turístic.

P: També estan a la recerca de finançament per a poder tirar endavant amb la prova pilot dels dics submergibles per a combatre el problema de la regressió.
R: Sí estem a la recerca de fons europeus per a poder fer esta prova pilot. És un sistema de dics intel·ligents que no entra dins dels esquemes ni de mesures dures ni de mesures toves, pero que sí que permetria la contenció de la nostra línia de costa i la regeneració de les nostres platges. És evident que s’ha parlat durant molts anys de la regressió, ja que és una preocupació latent del nostre Delta. L’Ajuntament de Deltebre no pot continuar només reivindicant, sinó que també ha de treballar mesures concretetes contra la regressió per això hem tirat endavant esta mesura de dics intel·ligents . No vol dir que siga l’única ni que siga excloent d’altres mesures que s’hagen de fer, però l’hem posat damunt la taula del Ministeri i de la Generalitat per a poder posar una solució a l’àmbit de la costa de Deltebre i que pot ser extrapolable a altres punts de la costa.

P: Este mandat disposa d’una majoria absoluta inèdita però s’ha trobat també amb una oposició més combativa.
R: Una majoria absoluta inèdita que al final l’únic que comporta és una major responsabilitat i compromís amb la ciutadania per a complir amb la confiança que ha dipositat en tu la ciutadania per a implemntar una acció de govern que aporte valor afegit i un dibuix de futur del municipi i despertar l’orgull dels deltebrencs i deltebenques. L’acció que puga tindre l’oposició crec que té un punt de resignació perquè tothom vol guanyar les eleccions i ara té aquell punt de rabieta que costa de pair. Però jo el que diria és que païm les rabietes i que ens posem a fer el que hem de fer: construir el Deltebre de futur. L’oposició ha d’actuar en responsabilitat, parlar de les coses en positiu i també fiscalitzar  quan cal. Fent populisme i política fàcil a mi no m’hi trobaran.
P: Les remuneracions i dedicacions dels regidors han estat un dels temes amb els quals l’oposició ha començat fent soroll.
R: Això és fer política fàcil. Avui a l’Ajuntament de Deltebre no hi ha regidors que van una estona quan poden com passava abans. Jo no vull el Deltebre de la inèrcia i si algú no gestiona, si algú no lidera, de miracles no se’n poden fer. Avui tothom sap que l’Ajuntament està obert des de les 8 del matí fins a la nit i mentre l’oposició fa política fàcil parlant de sous i dedicacions natros tirem milles.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies