HomeEntrevistes“Volem unir els amants de les motos, i ajudar a promocionar...

“Volem unir els amants de les motos, i ajudar a promocionar les Terres de l’Ebre”

Fa uns mesos, un grup d’entusiastes aficionats al motociclisme van decidir crear un nou club que ha començat la seua activitat amb el nom de Motoclub Terres de l’Ebre. El seu president Raimón López Calvet “Rai”(Tortosa, 1986), amb una junta directiva molt activa, han començat la seua trajectòria amb molta il·lusió i bastants projectes.

El dia 20 del passat mes de maig, més d’un centenar de motoristes van efectuar un recorregut per les quatre comarques ebrenques, participant en l’acte de presentació del Motoclub Terres de l’Ebre, per a culminar una idea que ja feia temps volien portar a terme, com reconeix Rai López “tot va començar amb un grup d’amics molt aficionats a les motos, que estàvem organitzats, denominats els “devoraquilòmetres”, fèiem bastants sortides i rutes, i cada vegada se’ns hi va anar afegint més gent. Vam coincidir que volíem fer alguna cosa gran a les Terres de l’Ebre, i després de la idea del vicepresident, Rubèn Guimerà, el passat 28 de febrer vam registrar el nom i va nàixer de forma oficial el Motoclub Terres de l’Ebre”.

L’entitat es va posar en marxa amb una junta directiva amb Raimon López com a president i una junta directiva amb els deu socis fundadors, amb el vicepresident Rubèn Guimerà, Xavi Rallo, Toni Inglés, Marcel Boix, Jesús Barberà, Sisco Baila, el tresorer Marc Velasco, Marc Zuñiga com a cap de seguretat, i el secretari Manu Ballesteros. L’acollida ha estat, com reconeixia el seu president, millor del que podien preveure “en poc temps s’ha produït un creixement que no podíem imaginar, el dia de la presentació érem 130 i ja hem superat els 200 socis, una xifra que en els propers mesos encara pensem que pot augmentar, i en poques setmanes podem arribar fins als 300”. La junta directiva ha començat a treballar amb uns objectius molt clars “pensant amb el soci volem organitzar rutes, trobades, rodades en circuits i sortides per a assistir a destacades competicions, com premis de Moto GP, però també propiciar la unió entre els clubs i amants de les dos rodes, per a treballar conjuntament per les Terres de l’Ebre”.

El primer pas és organitzar un esdeveniment especial “volem organitzar una macrotrobada anual internacional, amb participació d’amants de les motos de tot l’estat espanyol i estrangers, amb milers de motos, per a donar a conèixer estes comarques, on tenim un paradís de carreteres per a gaudir d’este esport, volem fomentar el motociclisme i el turisme a les nostres terres, que té molts atractius per als visitants”. insistix en la promoció turística “en els 52 municipis ebrencs tenim comptabilitzats entre 70 i 80 clubs o grups organitzats, això representa entre 3.500 i 4.000 persones, sense comptar els aficionats que van per lliure; per tant, hem d’intentar aprofitar esta passió pel motociclisme per a promocionar les Terres de l’Ebre”. També intentaran treballar per a reivindicar una millora en les comunicacions per carretera “com més units estiguem, més podem reclamar una millora en les nostres carreteres i les seues infraestructures”.

No és un dels principals objectius, però no s’ha descartat la competició federada “de moment el tema referent a la competició federativa està en estudi, i a més llarg termini no es descarten les llicències federatives i organitzar esdeveniments i campionats, i ajudar a potenciar el motociclisme i la formació de pilots”. Des de l’entitat es valora la bona acollida i la relació existent entre la resta de clubs ebrencs, “la nostra intenció no és restar socis d’altres entitats, sinó sumar i treballar per a aglutinar-ho, volem ajudar la resta de clubs i promoure l’organització conjunta d’esdeveniments; en un àmbit local pensem que tenim una gran representació amb els clubs existents, però possiblement feia falta una entitat en l’àmbit intercomarcal per a agrupar en més ocasions les quatre comarques”.

Ja han començat a treballar en diferents projectes “al setembre anirem a Motorland, i en el futur intentarem fer gestions per a tindre un sector de graderia per a la gent de les Terres de l’Ebre, però sobretot el que volem és que la gent vinga a estes terres, i ajudar en la seua promoció”. El Motoclub Terres de l’Ebre comença amb molta empenta i van organitzar una trobada a Arnes, amb molt bona acollida i incloent l’entrada al Circuit Móra d’Ebre per a presenciar la segona prova de la Copa Catalana de Supermotard.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + = 14

Últimes notícies