HomeEntrevistes“El Renaixement té una factoria pròpia de producció d’espectacles de recreació”

“El Renaixement té una factoria pròpia de producció d’espectacles de recreació”

Pregunta: Un any més que porteu treballant per a fer d’esta una gran festa i que tot surte rodó.

Resposta: Hi hem dedicat tot el temps possible i hem tingut molta il·lusió esperant esta arrancada perquè siga, una vegada més, la festa més exitosa i deixe per terra tots els registres anteriors.

P: Quatre dies molt intensos, estem parlant de 23 anys, per tant, la majoria coneixem ja que és el que hi podem trobar, però sempre hi ha coses que ens poden sorprendre o que no havíem descobert?

R: Sí. És una d’aquelles festes que no deixa de sorprendre mai i acabes trobant aquell factor que t’acaba sorprenent. És una festa que té moltíssim recorregut i bagatge, i no podem ignorar que se fa en un marc d’una ciutat monumental i d’un pes històric com és el cor històric de Tortosa.

P:  Una festa, que només voltant pels carrers ja trobarem este ambient, però cada dia agafen més força els espectacles i, a més, amb l’orgull que molts d’ells  són propis. Ho veu així?

R: La festa del Renaixement té la sort o un tret diferencial respecte altres esdeveniments arreu d’Europa, i és que més enllà de contractar companyies professionals a cop de talonari, com se sol dir, té una factoria pròpia de producció d’espectacles de recreació. Per tant, sí, tenim actes propis, cerimònies documentades que recreen diferents aspectes que es feien al segle XVI i grups de recreació que s’han convertit en espectacles de referència internacional.

P: Una de les coses que comporta contractar espectacles de fora és que siga una festa cada cop més internacional, enguany ncorporant un grup de Mèxic

R: Intentem que la festa tinga este punt internacional i treballem amb 6 o 7 nacionalitats que participen de la festa. Enguany, hem tingut l’opció de contractar una companyia musical de l’altra banda de l’Atlàntic, de Mèxic, i això ens dona un registre d’oportunitats extraordinàries. Per un costat perquè està molt bé presentar un grup de Mèxic a Tortosa, i d’altra banda, no hem d’oblidar que este grup quan torne allà parlarà de la festa i segurament obrirà unes portes de relació que acabarem veient com una part dels grups o espectacles d’aquí, acabaran posant el peu a Mèxic.

P: Què ens aconsellaria per a poder viure al màxim de la Festa del Renaixement?

R: No cal vindre els quatre dies a la festa, però si se selecciona vindre dissabte o diumenge, que es faça pensant a passar tot el dia a la ciutat o de la tarda fins a la 1 de la matinada. Només endinsant-te pel mercat d’època i trobant-te amb els espectacles de carrer gratuïts i itinerants permanentment que van seduint el públic, més aquells espectacles que pots seleccionar i comprar una entrada anticipadament per tal de tenir garantit un lloc i poder gaudir de l’espectacle, crec que és la millor recomanació que podem fer.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies