Pili Monclús, José Sales i Benjamin Cuevas, premis Forjadors de l’Esport de la Generalitat

Un total de 83 guardons van reconèixer diversos campions que posen de manifest  la força del teixit associatiu de l’esport a les Terres de l’Ebre

 

 

Un total de 83 guardons es van lliurar el passat dijous 31 de maig en la festa anual que organitza la Representació Territorial de l'Esport de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre. Per quint any consecutiu es van reunir els millors esportistes ebrencs, les entitats que celebren aniversaris destacats i les tres persones que van rebre el premi Forjador de l'Esport, la màxima distinció que s'atorga a aquells que hagen nascut a les Terres de l'Ebre o bé que han dedicat bona part de la seua vida en qualsevol àmbit del món de l'esport dins del nostre territori.


Els premis Forjadors els van recollir tres persones d'àmbits ben diferents. D'una banda Pili Monclús, tot un referent del bàsquet a la ciutat de Tortosa, com a jugadora, entrenadora i directiva, delegada d'aquell històric equip femení del Sabor d'Abans. Benjamín Cuevas, que va veure premiada la seua llarga trajectòria com a màxim exponent del Club Volei Roquetes, club que ha situat com a referent al sud de Catalunya des de l'any 1998 quan va assumir-ne la presidència. El tercer premiat fou José Sales, de Jesús, una persona iniciada en el món del futbol però que després va integrar-se en tot tipus de promocions esportives al seu poble, organitzant amb èxit els primers triatlons i duatlons que es recorden i prenent iniciatives de moltes activitats que encara perduren el dia d'avui.


A l'apartat de clubs premiats pels seus aniversaris destaquen els guardons pels cinquanta anys de la Societat de Caçadors Terra Alta i el Moto Club Tortosa, i pels vint-i-cinc anys de Club Multiesport de Tivissa, el Club Bitlles de Masdenverge, el Club Ciclista l'Aldea, el Moto Club Móra d'Ebre Galatxo, el Centre d'Esports Canareu i el Club de Bitlles Freginals.

Durant el seu parlament el secretari general de l'Esport va posar de manifest la vitalitat i la riquesa esportiva de les Terres de l'Ebre,”fruit de l'esforç i els sacrificis de moltes persones , siga com a practicants o com a dirigents. Un compromís que ajuda a situar Catalunya com un país esportiu de referència internacional”.

Fotos de Josep Villa