Un miler de veus per la llibertat de Carme Forcadell

Un miler de persones es van concentrar al llarg de tres hores del dissabte a la tarda al casal municipal de Xerta, en el concert d'homenatge a Carme Forcadell, i van demanar reiteradament la seua llibertat corejant aquest desig durant els parlaments que es van intercalar entremig de les cinc actuacions musicals que es van fer.

L'acte el va organitzar la plataforma Free Carme Forcadell, impulsada per amics i familiars de la diputada d'ERC i expresidenta del Parlament, i la majoria dels assistents van ser veïns de la població i gent sensibilitzada del territori que viuen amb pena i preocupació la situació d'esta dona valenta de seixanta anys que continua com un pres polític de l'Estat espanyol, setanta dies després d'haver entrat en presó preventiva sense haver comès cap delicte homologable a escala internacional.

Políticament es va visualitzar també tota la força d'ERC a les 
Terres de l'Ebre, amb el cap del partit al territori, Alfons Montserrat, i molts alcaldes, com els de Miravet (on s’havia fet un concert per la llibertat d'Oriol Junqueras), l'Ametlla de Mar, Roquetes, el Perelló o Móra la Nova. I també molts regidors d'Amposta, Tortosa o Flix. També van acudir en la part final l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, el diputat al Congrés, Ferran Bel, i l'exdirectora de l'Escola de la Policia, Annabel Marcos.
Pel que fa als parlaments, van destacar els dels familiars de Carme Forcadell, que van explicar les experiències acumulades quan van a visitar-la a la presó, o el d'Anna Simó, amiga seua i membre de la mesa del Parlament en l'anterior legislatura. Simó va dir que la seua percepció “durant els duríssims dies previs a la seua entrada a presó, era que li volien fer mal i provocar que plorés perquè era dona”. També va intervenir al seu costat un altre membre de la mesa, Lluís Corominas, retirat de la política igual que Simó, tots dos exemples de com la situació fagocita tota una generació política.

També va ser molt destacada la intervenció de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, que va demanar no oblidar la situació de la presa política; i la del portaveu d'Òmnium, Marcel Mauri, que va recordar que “plantar-se i dir no a l'Estat” es va començar a fer a les Terres de l’Ebre amb el PHN de l'any 2000 (aquell mateix dissabte al vespre es feia a Tortosa la 16a Assemblea de la PDE).

El concert va ser retransmès en directe per Canal Terres de l'Ebre a tot el territori, amb un espectacular nivell d'audiència. També va destacar la qualitat del so i de l’organització de l’esdeveniment. 

 

Fotos de Núria Caro