HomeSense categoriaLes Terres de l'Ebre s'uneixen amb motiu de la Vaga General

Les Terres de l’Ebre s’uneixen amb motiu de la Vaga General

Les Terres de l’Ebre es despertaven aquesta matinada amb tres talls de carretera, l’Ap-7 a l’altura d’Ulldecona, i en el llarg recorregut de la N.340 també podien trobar neumàtics cremant a Camarles i Alcanar. Així ho feien saber els CDR Terres de l’Ebre al Twitter. D’aquesta forma es donava el tret de sortida a la Vaga General i a les diferents concentracions i manifestacions que es durien a terme al llarg del dia. 

Tall d’aquesta matinada a la N340 altura d’Alcanar  | CDR

 

Tall d’aquesta matinada a l’AP-7 altura d’Ulldeona | CDR

 

Als volts de migdia, un miler de persones s’han concentrat a la plaça Barcelona de Tortosa amb el mercat municipal i molts establiments de l’eix comercial tortosí tancats, per exigir els drets socials i polítics dels catalans. La protesta, una de les més concorregudes d’aquesta jornada de vaga general del 21-F a les Terres de l’Ebre. Els concentrats han proferit nombrosos crits de “llibertat presos polítics” i portaven pancartes amb missatges com “Sense drets no hi ha llibertats”, “L’autodeterminació no és delicte” o “#Jo Acuso”. Representants dels sindicats, entitats i partits polítics convocants de l’aturada han llegit conjuntament un manifest abans del tancament de l’acte amb el cant dels Segadors.

“Vivim aquest moment com un renaixement de la força de mobilització de tot un poble, que ha estat un any i mig una mica sota paràlisi condicionada per repressió, la presó, l’exili i la injustícia. A Catalunya i les Terres de l’Ebre es demostra que no tenim por i que no ens faran callar amb la repressió, únicament exercint el dret a l’autodeterminació”, ha declarat a la finalització de la protesta el representant d’USTEC-STEs, Pau Ureña, mostrant la seva satisfacció pel seguiment de la vaga general. Segons ha precisat, en molts centres educatius del territori ha superat el 50% i d’altres estan buits.

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha xifrat en un 85% els estudiants que han seguit la vaga general d’aquest dijous a les diferents facultats de la institució. En concret, el seguiment més gran ha estat al campus Terres de l’Ebre, a Tortosa.

Concentració a la plaça Barcelona amb motiu de la Vaga General | Núria Caro 

Al voltant de les 16.15 hores aproximadament, després d’un dinar popular al camp de futbol de l’Ampolla, els CDR han tallat L’AP-7. Una nova protesta en el marc de la vaga general d’aquest 21 de febrer. Un grup de persones ha impossibilitat el pas del trànsit en ambdós sentits de la marxa entre els quilòmetres 310 i 311 d’aquesta via. Els Mossos d’Esquadra han tret els concentrats un per un. Tot i que al final a la tensió era palpable i hi ha hagut un enfrontament entre mossos i manifestants. Aquesta és una de les incidències més destacades a la xarxa viària catalana que ha tingut lloc aquesta tarda, després d’un matí on s’han registrat afectacions diverses.

Moment on els Mossos d’Esquadra han tret els concentrats un per un | Núria Caro

 

Enfrontament entre mossos i manifestants | Núria Caro 

Els actes han finalitzat a les Terres de l’Ebre amb una manifestació unitària convocada a la capital de Baix Ebre, on prop de cinc mil persones s’han manifestat per reclamar la llibertat pels presos polítics.

Des de la plaça Barcelona s’han dirigit fins a la plaça 1 d’octubre, tret d’un petit incident davant del bar New Orleans que d’un pis han tirat uns poals d’aigua calenta la gent que passava per sota, la resta de manifestació ha continuat en un ambient clarament pacífic i on s’han pogut sentir consignes com “els carrers seran sempre nostres”, “llibertat presos polítics” o “fora les forces d’ocupació”.

S’han congregat diferents representants d’Òmniun Cultural, ANC i USTEC, juntament amb els representants dels diferents ajuntaments de les Terres de l’Ebre. Es podien llegir diverses pancartes amb els lemes “Sense drets no hi ha llibertats”, “l’autodeterminació no és delicte” o “Jo acuso”. Igualment s’ha pogut veure una gran estelada al mig de la comitiva. L’acte ha finalitzat amb el cant dels Segadors.

 

Manifestació unitària convocada a la capital de Baix Ebre | Núria Caro

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 30 = 34

Últimes notícies