HomeSocietatUn oli verge extra ecològic guanya per primera vegada el Concurs...

Un oli verge extra ecològic guanya per primera vegada el Concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre

Per primera vegada en trenta-cinc anys s’ha endut el primer premi del Concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre un oli verge extra ecològic.

Es tracta del Montsagre Selecció Familiar Varietat Picual d’Alanterres d’Horta de Sant Joan, un oli que durant els últims mesos ha guanyat diversos premis en l’àmbit internacional d’una empresa a la qual l’avalen cinc generacions, i que en aquesta ocasió ha guanyat per partida doble. D’una banda enduent-se el primer premi, decidit enguany pel Panell Oficial d’Olis Oficials de Catalunya, d’una altra guanyant el premi al Millor Oli Gastronòmic escollit per gastrònoms i xefs de prestigi nacional.

Els productors d‘Alanterres es defineixen com una empresa que busca en la pràctica ecològica dels seus cultius una clara vocació irrenunciable de compromís amb la qualitat i el medi ambient. En la categoria de l’oli guanyador, el verge extra ecològic, s’ha endut el segon premi el D’Algars-Biocaseres de Caseres, i el tercer el Terra de Burgans de Maite Pallarès del Perelló.

El premi al millor oli de les Denominacions d’Origen Protegides de les Terres de l’Ebre, Premi in Memòriam Joan Rodríguez, l’ha obtingut Caterra de l’Agrícola i Secció de Crèdit de la Terra Alta de la Pobla de Massaluca, seguit de l’Iberolei Morruda de l’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara Montebre, i l’Aureum sevillenc de Soldebre de Tortosa.

El guanyador del millor oli ebrenc sense DOP ha estat l’ Oleum Naturale de PZ Turch de Rasquera, seguit de Rius d’Or Arbequí de La Fatarella i Mas Beturià Arbequí de Batea. En l’apartat general de verge extra el primer premi ha anat a un oli de Calaceit, el Fruit & Branca Arbequina del Mas de Flandi, seguit del Priordei d’Agro Foods de la localitat de Margalef al Priorat, i com a tercer classificat el Gran Degustus de l’Agroindustrial Catalana de la Granadella.

L’apartat reservat als particulars i de collita pròpia el primer premi anirà ha anat a parar a Francesc Cid de Xerta, seguit de la família Panisello-Sebastià de Bitem i de dos olis empatats amb la mateixa puntuació a la tercera posició, el de Primitivo Carles de Bítem i el de Joan Gisbert d’Aldover.

Tots els olis guanyadors van participar en una primera eliminatòria a la que van presentar-se més de quaranta mostres i on a partir del veredicte d’un qualificat equip de tastadors van sortir els finalistes, tres per categoria, qualificats finalment pels experts del Panell Oficial d’Olis de Catalunya. Al marge del reconeixement i les distincions oficials l’oli guanyador quedarà inscrit per part de l’organització de la fira de Jesús en dos concursos internacionals, a França i al Japó, i rebrà un lot de medalles adhesives per a l’embotellament del producte que l’acreditarà com el millor oli del concurs de tast. El diumenge 24 de febrer a les 12,15 hores en la carpa central de la XXXIV Fira de l’Oli i la Garrofa de les Terres de l’Ebre a Jesús tindrà lloc el lliurament oficial dels premis.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies