HomeSense categoriaTortosa avança els pressupostos participatius per no coincidir amb les campanyes electorals

Tortosa avança els pressupostos participatius per no coincidir amb les campanyes electorals

Este pròxim dilluns 25 de febrer es posarà en marxa una nova edició dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Tortosa amb la fase de recollida de les propostes de la ciutadania. Esta primera fase es durà a terme entre el 25 de febrer i el 8 de març, unes dates que s’han hagut de modificar per la convocatòria d’eleccions generals per al pròxim 28 d’abril i  “per evitar coincidir amb les campanyes electorals”, ha dit l’alcaldessa, Meritxell Roigé. Així, el període de votació es farà entre el 29 abril i el 9 de maig abans que comence la campanya per a les municipals del 26 de maig.

Propostes online

Més enllà de la modificació del calendari, una de les novetats d’enguany és que les propostes de la ciutadania es podran presentar de forma ‘online’ a la web https://www2.tortosa.cat/pciutadana/index.php

També es podrà omplir la butlleta de propostes que es trobaran a l’Ajuntament de Tortosa, als edificis municipals de les pedanies i EMDs, a la Biblioteca municipal Marcel·lí Domingo, l’Edifici jove Lo Carrilet i al Win Complex esportiu Tortosa.

Cada persona pot presentar una butlleta amb un total de tres propostes. 

L’Ajuntament de Tortosa ha habilitat enguany una partida de 200.000 euros del pressupost per destinar-los a les propostes de la ciutadania, dels quals 170.000 correspon a l’àmbit de Tortosa ciutat, 15.000 euros per a Vinallop i 15.000 per als Reguers.

L’alcaldessa de Tortosa va presentar la campanya de pressupostos participatius en un acte al Museu de Tortosa el passat dimecres, dia 20 de febrer. L’alcaldessa va animar la ciutadania a “participar perquè la gent de Tortosa puga decidir quines inversions volen per al municipi”.

Un cop recollides totes les propostes es farà un procés de selecció i validació, ja que cal tindre en compte que les propostes han de ser legals i viables tècnica i econòmicament. La fase de votació serà entre el 29 d’abril i el 9 de maig, coincidint en part amb la celebració d’Expoebre.

L’any passat la participació en este procés va incrementar-se de forma considerable i prop de 2.000 ciutadans van votar als pressupostos participatius. La majoria d’actuacions sorgides dels pressupostos participatius de 2018 ja estan executades o a punt de finalitzar.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 7 =

Últimes notícies