HomeSense categoriaUna empresa ebrenca aposta per la innovació en la tecnologia dels drons...

Una empresa ebrenca aposta per la innovació en la tecnologia dels drons i revoluciona el sector

“Venim a revolucionar la indústria dels drons des de les Terres de l’Ebre”.

Amb este contundent missatge va cloure el passat dimarts a Deltebre la presentació de l’empresa Ebre Hub, una ‘start-up’ ebrenca que pretén innovar en el sector dels drons amb el desenvolupament de solucions tecnològiques per tal que estos aparells (vehicles aeris no tripulats) puguen tindre multiplicitat d’aplicacions en diferents camps com a l’agricultura, la seguretat, rescats de persones, en topografia o per a la indústria elèctrica o de parcs eòlics.

“Gràcies a la tecnologia del dron, es pot pensar i demanar tot el que es vulga i l’empresa ho desenvoluparà en l’apartat d’I+D. Intentarem buscar i trobar solucions adequades al territori i per a cada cas”, ha assegurat el portaveu de l’empresa Eric Esteban.

 

Aposta per la recerca i la innovació

L’empresa, amb seu a Deltebre, està formada per un grup de jóvens enginyers en aeronàutica, en telecomunicacions i en informàtica que han començat ja a desenvolupar noves aplicacions per a drons.

La recerca i la investigació R+D+I és una de les principals branques de l’empresa: “el potencial dels drons és immens i encara sabem molt poc del que podem arribar a fer”, assegura Pau Jornet, enginyer d’Ebre Hub.

L’objectiu de l’empresa és “implementar noves eines, noves tecnologies per al dron, personalitzar-lo i buscar solucions adaptades a la necessitat real del territori”, insistix Jornet. Així per exemple han desenvolupat una nova aplicació per a l’ús de drons en la inspecció i el manteniment de xarxes elèctriques i d’aerogeneradors. Actualment, la inspecció s’ha de fer amb l’ús de telescopis o amb operaris que han de córrer grans riscos a molts metres d’alçada. “Què pot fer el dron en estos casos? Situar-se a escassos tres metres de l’element que ha d’estudiar i, equipat amb càmeres tèrmiques, pot detectar els punts calents de les línies elèctriques o, en el cas dels parcs eòlic, pot detectar fissures a les aspes dels aerogeneradors”, explica Jornet.

 

Un dron per a realitzar tractaments fitosanitaris

Una altra de les innovacions que han dissenyat és un dron que pot realitzar tractaments fitosanitaris tant per a l’agricultura (arròs, olivera, cítrics o vinya) com per a la lluita contra el mosquit. Es tracta d’un aparell amb una capacitat de càrrega d’entre 10 i 15 litres -de moment- i que permet la realització de vols autònoms o manuals.

Este sistema de fumigació (amb líquid sistèmic molt concentrat) pot estalviar “fins a un 80% el cost de la fumigació” (ja que permet localitzar els tractaments només a aquelles plantes o arbres que necessiten tractament) i, “com que funciona amb bateries elèctriques, no fa soroll i no contamina”, ha recordat Esteban. 

Ebre Hub oferix múltiples serveis amb dron per a l’agricultura. Han desenvolupat diferents tecnologies que permeten anticipar, amb l’ús d’infrarojos, si el conreu està patint l’atac d’alguna plaga, abans fins i tot que en siguen visibles els símptomes. També pot detectar la falta de nutrients o estrès hídric i permet al pagès actuar abans que hi haja minves, ja que amb este sistema es pot actuar a la part de la finca que està afectada sense necessitat de fer actuacions massives amb l’estalvi que això implica en costos de producció, tant de productes fitosanitaris, com d’aigua. A més, Ebre Hub té en procés d’estudi una aplicació que permetria detectar l’estat òptim de maduració i calibratge del fruit per a dur a terme la recol·lecció. 

 Una altra de les branques importants de l’empresa és la formació de pilots de dron, amb cursos homologats per l’Agència Espanyola d’Aviació i és l’única empresa que ho oferix entre Tarragona i Castelló. A més, oferixen cursos de pilot avançat per a aficionats i tenen un servei de venda de drons, a més d’oferir serveis de dron de tot tipus.

A més, l’empresa ha anunciat un acord d’exclusivitat amb una empresa xinesa de fabricació de drons que els servirà la seua tecnologia en exclusiva per a tot Europa.

 

Captació de talent

Tant Esteban com Jornet són enginyers que han deixat el seu lloc de treball en empreses de Barcelona per a crear la seua pròpia a les Terres de l’Ebre, amb la voluntat que també al territori es puga viure de la tecnologia.  

El portaveu i CEO de l’empresa, Eric Esteban, va insistir que “Ebrehub naix per a quedar-se i per a captar el talent de les Terres de l’Ebre. Som gent del territori que volem aprofitar tot el potencial que tenim, situar les Terres de l’Ebre al mapa i fer que al territori es puga viure també de la tecnologia”

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

86 + = 89

Últimes notícies