HomeMedi AmbientGandesa escalfarà tres equipaments municipals amb biomassa de proximitat

Gandesa escalfarà tres equipaments municipals amb biomassa de proximitat

L’Ajuntament de Gandesa s’ha adherit al projecte “calor de proximitat” que impulsa la Diputació de Tarragona, i  que compta amb el co-finançament dels fons europeus FEDER, per tal d’utilitzar la biomassa forestal de proximitat com a font d’energia per alimentar una caldera, que subministrarà aigua calenta a tres equipaments municipals: l’escola Puig i Cavaller, la Llar d’Infants i la Biblioteca Municipal.

El projecte, també inclou la instal·lació a altres municipis ebrencs, com Horta de Sant Joan, Tivissa, Rasquera o la Sénia. La capital de la Terra Alta, però, ha estat el primer municipi on s’ha presentat el projecte en un acte obert a la població.

El projecte té un triple objectiu: apostar per la sostenibilitat, mitjançant la biomassa, utilitzar energia de proximitat (ja que la matèria primera s’obtindrà del mateix municipi i rodalia), i dotar de la màxima qualitat en el subministrament d’aigua calenta als equipaments municipals de Gandesa.

Segons el president de la Diputació, Josep Poblet, la nova xarxa de calor hauria d’estar operativa ja de cara a l’hivern del 2020. D’aquesta manera, s’espera que les obres d’instal·lació de la caldera i la xarxa de calor comencen en pocs mesos.

Aquest projecte es va presentar en un acte al Casal de la Joventut de Gandesa, en el que es va destacar la importància d’aquesta inversió, finançada al 50% pels fons FEDER, i l’altra meitat a parts iguals entre la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Gandesa.

L’alcalde, Carles Luz, va destacar que “aquest és un pas més, important però no l’únic, en l’aposta de l’equip de govern per la sostenibilitat, ambiental i energètica, i per dotar de la màxima qualitat de subministrament a equipaments tan essencials per al municipi com són l’escola, la llar d’infants o la biblioteca” llar d’infants o la biblioteca”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

60 + = 66

Últimes notícies