HomeSense categoriaAturar la despoblació i situar-se al mapa tecnològic del país, principals reptes...

Aturar la despoblació i situar-se al mapa tecnològic del país, principals reptes de futur de l’economia ebrenca

El primer Fòrum Econòmic de Tortosa ha situat els reptes i potencialitats de futur de l’economia del territori. Les Terres de l’Ebre tenen per endavant el desafinament d’aturar el decreixement demogràfic mentre s’anima a les principals ciutats a situar-se al mapa de la “revolució tecnològica”, amb una aposta clara pel 5G, com ha defensat l’economista Josep Maria Gay de Liébana, un dels ponents convidats. Fer valer els productes agroalimentaris i seguir reforçant el turisme són altres de les línies de treball que s’han posat sobre la taula, a la vegada que s’ha reivindicat de nou la millora de les infraestructures i un impuls a la industrialització des de les administracions polítiques.

El Fòrum Econòmic Tortosa-Terres de l’Ebre ha omplert el seu amb 150 participants. La primera ponència, amb Juan Antonio Duro, director de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV, i Olga Martin, presidenta de la Federació Europea de Ciència i tecnologia dels aliments, s’ha centrat en el context actual i el futur de la innovació agroalimentària. Duro ha explicat que l’èxit i el creixement del territori dependrà, en gran mesura, de mantenir el nivell de creixement de població i vetllar de l’excessiu envelliment però amb una visió optimista sobre les potencialitats de creixement de les comarques ebrenques. Duro ha situat entre les fortaleses principals del territori la localització, el potencial del sector primari agroalimentari, la indústria, l’economia verda i el turisme, entre d’altres.

En aquesta línia també ha fet la seva aportació l’economista Josep Maria Gay de Liébana, que també ha valorat el context econòmic actual a nivell mundial que l’ha definit com a “creixement global moderat”, fent una repassada de la situació de les principals potències econòmiques i les economies emergents de tots els continents. L’economista s’ha mostrat preocupat per la situació de la zona euro i ha explicat que el principal problema és que el creixement econòmic té un caràcter no inclusiu, que comporta desigualtats de renta, riquesa i oportunitats i aquestes conseqüències tenen un especial impacte a Espanya.

Pel que fa a les Terres de l’Ebre, Gay de Liébana ha remarcat la necessitat d’una cohesió entre les institucions públiques i els empresaris per fer del territori un lloc de referència, facilitant a les empreses que s’implantin al territori, oferint tecnologia punta i aprofitant infraestructures properes com ara l’aeroport de Reus o el de Castelló.

El Fòrum ha acabat amb una taula rodona d’empresaris i emprenedors que han presentat projectes exemplars d’èxit i han debatut sobre alimentació, turisme, noves tecnologies i emprenedoria en clau femenina, i una xerrada de Carlos Andreu, conferenciant d’habilitats directives, que ha parlat sobre com trobar la motivació per emprendre en una sessió interactiva amb els assistents.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 84 = 90

Últimes notícies