HomeSense categoriaAmplien a la Costa Daurada el pla de recuperació de tortugues capturades...

Amplien a la Costa Daurada el pla de recuperació de tortugues capturades accidentalment per pescadors

ACN Tarragona .- La Fundació CRAM per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins ha posat en marxa la segona fase del projecte de recuperació i reintroducció en el medi natural de tortugues capturades de forma accidental en xarxes d’arrossegament.

Després de la primera fase engegada el 2017 a la zona del delta de l’Ebre, des del desembre passat el pla s’ha estès a les costes del Tarragonès i del sud de la Costa Daurada, on es considera que la presència de tortuga babaua és probable i segura, respectivament. En concret, el projecte vol sensibilitzar i involucrar les flotes de Torredembarra, Tarragona, Cambrils i l’Ametlla de Mar. En dos mesos s’han atès 29 tortugues capturades accidentalment a la zona.

A més, també s’ha reforçat la campanya que va començar el 2017 a les confraries properes al delta, amb diverses reunions i jornades formatives als ports de l’Ampolla, les Cases d’Alcanar i Sant Carles de la Ràpita. Aquesta primera fase ja suma 59 tortugues marines recuperades i 28 embarcacions d’arrossegament que hi col·laboren.

El pla vol recuperar totes les tortugues marines capturades accidentalment pels vaixells participants a la iniciativa i tornar-les al medi natural el més aviat possible de la mà dels pescadors col·laboradors i les seves famílies.

Actualment, la principal amenaça de les tortugues marines és la pesca accidental i la implicació dels pescadors és clau perquè aquest col·lectiu és el primer en detectar la captura accidental i en activar el protocol de rescat.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 36 = 44

Últimes notícies