HomeEsportsLa Cursa de la cameta coixa representa el tret de sortida de...

La Cursa de la cameta coixa representa el tret de sortida de la copa catalana

Amb la Cursa de la Cameta Coixa de Miravet comença este diumenge una nova edició de la 18a Copa Catalana de Curses per Muntanya del calendari FEEC, que també és la quarta prova puntuable per al Circuit Terres de l’Ebre. Com ja és costum, els organitzadors del Club Esportiu de Muntanya de la Cameta Coixa, han preparat un atractiu recorregut, i els participants sortiran del castell de Miravet per arribar al centre de la vila després d’haver recorregut 21 quilòmetres i uns 1.200 metres de desnivell positiu. Des del punt més baix a la vora de l’Ebre, comença el tram de crono cresta fins a la Talaia, punt més elevat del recorregut, on s’haurà de recórrer gairebé un quilòmetre de cresta molt tècnica i on els esportistes trobaran el quart avituallament. L’ascensió serà de 2,9 quilòmetres amb 390 metres de desnivell positiu.

Participants de molt nivell i prestigi

La Cameta Coixa s’ha convertit en els últims anys, en una de les curses referents en el calendari català i estatal. Membres de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya no es volen perdre aquesta ocasió i lluitaran per posicionar-se al més alt del podi com és el cas de, Maria Beringues (AE Mountain Runners del Berguedà), Fernando López de Sagredo (CEM La Cameta Coixa), Josep Morales (AE Matxacuca) o Roger Martínez (CEM La Cameta Coixa). Altres noms propis com poden ser el de Pere Aurell (CEM La Cameta Coixa), campió de la Copa del Món de la modalitat Sky Extra 2018, Andreu Simón (CEM La Cameta Coixa), actual campió de Catalunya de Curses per Muntanya, Zaid Ait Malek (CEM La Cameta Coixa), guanyador de les edicions 2015 i 2016, Eugeni Gil (La Molina Club d’Esports), guanyador de la Buff Epic Trail 2017, Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa), campiona de la Copa del Mónd’Skyrunning 2018, o Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina) també es podran veure corrent per la Ribera d’Ebre.
També hi seran presents una quinzena de joves promeses del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya (CTCMC, que lluitaran per fer-se amb el podi de la seva categoria júnior o cadet.

Canvis al calendari
El calendari de curses per muntanya de la FEEC enguany ha experimentat canvis importants. Mentre les passades temporades les curses es dividien en tres calendaris (curses per muntanya, curses de resistència i curses d’ultra resistència), aquesta temporada s’ha optat per fer un únic calendari que englobi les tres modalitats per tal d’afavorir la participació.
El calendari segueix tenint la Copa Catalana de Curses per muntanya, que enguany arriba a la 18a edició i comença diumenge amb la 11a La Cameta Coixa. La Copa inclou tres proves més: la Ultra Cerdanya, l’SkyRace Valls d’Àneu i la TAGA2040 evo. La 10a Copa Catalana de Curses Verticals també es manté amb quatre proves, de maig a octubre, amb la Cara Amon, l’Olla Vertical, la VerticAlpSky Race i la VertiKalM.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

37 + = 41

Últimes notícies