HomeSense categoriaL’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa acull l’exposició ‘Re-públiques’ de Joan...

L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa acull l’exposició ‘Re-públiques’ de Joan Paton

L’exposició Re-públiques, de l’artista tortosí Joan Paton consta de tres instal·lacions i altres peces independents que tracten el concepte de república a diferents moments de la història.

Entre les obres exposades, hi destaquen tres instal·lacions. Una està formada per fotografies de pedres amb forma de cap, pintades i, en algun cas, acompanyades de textos. Alguns d’aquests “caps petrificats”, col·locats en forma de creu, fan referència a la Memòria històrica.

El Procés i l’1 d’octubre també són presents a l’obra de Paton, mitjançant una instal·lació que aplega fotografies de notícies publicades als mitjans de comunicació. L’artista ha manipulat i pintat els textos i imatges d’aquestes notícies i els ha col·locat formant la paraula “República”.

La tercera instal·lació és un conjunt de peces entre les que hi ha serigrafies sobre vidre i fotografies de personatges que s’hi sobreposen. Segons Paton, aquesta creació pretén ser una reflexió sobre la doble personalitat a la política.

L’exposició conté altres obres, com unes lones que contenen fotografies acompanyades de textos de La República de Plató o petites peces treballades sobre làmines plàstiques. A la mostra, comissionariada per Leonardo Escoda, també es podrà veure la instal·lació Acevall, d’Antoni Alcàsser. Aquest artista ha estat convidat per Joan Paton i la seva creació complementa el discurs expositiu de la mostra.

Re-públiques forma part de la programació expositiva de l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa amb l’objectiu de dinamitzar la creació contemporània i de donar suport i posar en valor els artistes del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. L’exposició serà oberta al públic i es podrà visitar fins al 13 d’abril, de dilluns a divendres de 10 a 20 hores, i els dissabtes de 17.30 a 20.30 hores.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 88 = 96

Últimes notícies