HomeCulturaCultura presenta l'exposició itinerant WHY a les Terres de l'Ebre

Cultura presenta l’exposició itinerant WHY a les Terres de l’Ebre

L’exposició, organitzada per la Generalitat de Catalunya, explica el recorregut vital de Carme Solé Vendrell com a persona i artista, i descobrix l’entrellat de l’ofici de la il·lustració a través dels seus dibuixos, mostrant com són els personatges, com vestixen, què fan, què senten, on són... tot allò que fa que llegir un llibre narratiu il·lustrat siga com assistir a una representació teatral.

L’exposició, produïda pel Palau Robert, s’inaugurarà el proper 12 de març a les 19.00 h al Palau Oliver de Boteller, i comptarà amb la presència del director general de Difusió, Jordi del Río González, el director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé Pujol, i la il·lustradora, Carme Solé Vendrell. La mostra es planteja a partir d’un guió i textos de l’experta en literatura infantil Teresa Duran i de Carme Solé Vendrell, amb l’assessorament del cantautor i escriptor Jaume Escala.

L’exposició, que es va inaugurar a Barcelona a l’abril del 2018, s’afegix a les mostres presentades el 2012 i el 2013 al Palau Robert dedicades a les il·lustradores i dibuixants Pilarín Bayés i Roser Capdevila, per a mostrar la rellevància de la il·lustració infantil a Catalunya, que ha captivat diverses generacions de nens i nenes, combinant entreteniment i missatges formatius. Il·lustradores que il·luminen amb imatges textos propis o d’altres, i que ocupen un lloc destacat en la història de la il·lustració amb una feina que té un marcat vessant internacional.

Carme Solé Vendrell va nàixer a Barcelona el 1944, i va estudiar pintura a l’Escola Massana de Barcelona. Ha il·lustrat més de 800 llibres, alguns amb textos propis, d’ençà de l’edició del primer llibre el 1968, amb un estil i una marca molt concrets, amb una aposta per la creació artística vinculada a la capacitat de commoure i sacsejar les consciències en un món convuls i injust.

L’exposició es podrà visitar al Palau Oliver de Boteller (carrer Jaume Ferran i Clua, núm. 4 de Tortosa), fins al 28 d’abril de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h i de 18 h a 20 h, i dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 13 h i de 18 h a 20 h.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

45 + = 55

Últimes notícies