HomeCulturaLo Pati i la Fundació Pere Mata presenten #MOSMIREM, un projecte que...

Lo Pati i la Fundació Pere Mata presenten #MOSMIREM, un projecte que trenca els estigmes de l’espai a través de l’art

Més de 200 fotografies de gran format de més d’un metre d’alçada cobriran, a partir d’aquest diumenge, 17 de març, les façanes de Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre i el centre de salut mental de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, a Amposta.

Dos equipaments veïns, que comparteixen similituds arquitectòniques, i que fins ara havien viscut bastant d’esquenes l’un de l’altre. Els retrats han estat realitzats de manera voluntària a usuaris dels dos equipaments amb l’objectiu de mesclar-los com una forma de crear connexions i a l’hora abolir prejudicis i estigmes. De fet, el projecte #MOSMIREM  neix de la reflexió que els llocs són espais de subjectivitat que estigmatitzen les persones que els habiten. “Si ets en un centre hospitalari ets un malalt, en un comerç ets un client, en un centre d’art ets un espectador”, apunten els organitzadors. “Es tracta d’un projecte amb una clara voluntat pedagògica que ens convida a reflexionar sobre els estigmes, en aquest cas de les malalties mentals”, apunta Aida Boix, directora de Lo Pati.

Comissariat per l’artista ampostí Alfred Porres, #MOSMIREM, que ha comptat també amb la participació de l’Associació de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre i el Club Social de les Terres de l’Ebre, és la primera activitat del Programa Art Teràpia que aquest 2019 ha encetat Lo Pati, amb l’objectiu d’investigar les possibilitats terapèutiques, inclusives i transformadores de l’art i de treballar amb col·lectius tradicionalment allunyats d’un centre d’art. A més a més, #MOSMIREM forma part del projecte d’art participatiu Inside Out, una proposta d’abast mundial impulsada per l’artista parisenc, JR, -pseudònim de Jean René- que ha comptat amb la participació activa de més de 260.000 persones de 129 països diferents. Dins d’aquest projecte, retrats de gran format de milers de ciutadans i ciutadanes anònims han ocupat espais públics amb la voluntat de crear consciència, trencar tòpics i apropar les persones. Ara s’hi sumaran els retrats de Lo Pati. Concretament, es penjaran entre les dos façanes 206 retrats dels 211 que s’han realitzat en total i que són obra del fotògraf Quim Giró. Les fotografies també es documentaran, arxivaran i publicaran a la web del projecte: http://http://www.insideoutproject.net/

A partir de dimecres es començaran a penjar els retrats a les dos façanes i la inauguració del projecte tindrà lloc el proper diumenge a les 12 del migdia en el marc d’un vermut musical que comptarà amb l’actuació de Moreno Ros DJ.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 66 = 68

Últimes notícies