HomeSense categoriaLa comissió jurídica perfila diverses línies d'actuació per aturar l'abocador de Riba-roja...

La comissió jurídica perfila diverses línies d’actuació per aturar l’abocador de Riba-roja d’Ebre

ACN Móra d’Ebre .- El grup de treball jurídic que es va crear fa un mes per buscar “escletxes legals” que permetin apartar de la Ribera d’Ebre el projecte de dipòsit de residus industrials de Riba-roja d’Ebre ha començat a perfilar diverses línies d’actuació que es presentaran en un esborrany definitiu, a la consellera de Territori i Sostenibilitat, el 20 de març.

Els alcaldes de la comarca han compartit en una reunió, aquest dimarts, al Consell Comarcal les alternatives que tenen a l’abast però han reconegut que no serà “fàcil” aturar el projecte, que està molt avançat i que s’ha fet correctament en temps i forma. La presidenta de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha reconegut que s’aferren a la voluntat política de Presidència i Territori per aturar l’abocador.

Carim no ha volgut avançar amb quines propostes s’està treballant per poder aturar la instal·lació d’un dipòsit de residus industrials a Riba-roja d’Ebre però ha apuntat que hi s’han detectat entre quatre i cinc opcions a treballar, com poden ser defectes de forma o procediments incomplerts on es podrien agafar. “L’expedient està ben tramitat però perfecte no hi ha res i hem d’anar a trobar qualsevol imperfecció”, ha apuntat. 

Els serveis jurídics del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, el dels Departament de Territori Sostenibilitat i el secretari de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre es van reunir aquest dilluns a Barcelona per perfilar les primeres línies de treball i analitzar a fons l’expedient. 

Ara, el grup jurídic format per dos representants del Consell Comarcal riberenc –la presidenta Gemma Carim i el conseller Josep Maria Sàez-, dos alcaldes -Joan Piñol de Móra d’Ebre i Joan Juncà de la Torre de l’Espanyol-, i els assessors jurídics, que també representen la plataforma Almatret Net i que ja compten amb un treball previ per avaluar qualsevol buit legal de l’expedient de l’abocador, definiran l’esborrany definitiu, també amb la col·laboració de grups ecologistes, en una reunió a Barcelona, el pròxim dilluns, abans de presentar-lo al conseller de Territori, Damià Calvet.

“Dependrà de voluntats polítiques. Fàcil no serà perquè el projecte esta avançat però ens esperança que hi ha el compromís de Presidència i Territori que si es troba alguna cosa, el projecte no es farà a Riba-roja d’Ebre”, ha assenyalat Carim. “Se’ns ha dit que hi ha aquesta voluntat i es tracta de trobar línia correcta i les aportacions que ho puguin fer possible”, ha afegit.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies