El poble de Darmós acollirà diumenge la XVI Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre

Diumenge 17 de març la clotxa serà la protagonista a la Ribera d’Ebre

Terres de l'Ebre

El poble de Darmós acollirà diumenge la XVI Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre
El poble de Darmós acollirà diumenge la XVI Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre

La població de Darmós acollirà este pròxim diumenge la XVI Festa Comarcal de la Clotxa de la Ribera d’Ebre, que a més representarà l’inici de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa a 12 restaurants de la comarca.

Com és tradicional, tindrà com a protagonista la clotxa, el plat típic de la gastronomia riberenca, que s’ha convertit en una de les principals ambaixadores i atractius d’una comarca on, en esta època de l’any, a més, té lloc la floració, tot un espectacle cromàtic gràcies als arbres fruiters que transformen el paisatge de la Ribera. 

La presentació es va efectuar al  jaciment ibèric del Castellet de Banyoles, i està organitzada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb el suport de l’Ajuntament de Tivissa i de Darmós. Durant la jornada es preveu servir 1.300 clotxesgràcies a la implicació de tot el poble”, va comentar la seua alcaldessa, comptant amb la col·laboració de 87 voluntaris en un poble amb 95 empadronats. Maria Rosa Molluna va reivindicar “la germanor i el suport de la comarca i de tots els pobles”. Els tiquets es poden comprar per Internet, a través del web http://www.turismetivissa.com. El preu és de 4 euros.  

 La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera, Gemma Carim, va posar l’esforç dels veïns com a “exemple per al futur que tots volem: un futur bo, ric i lliure en esta comarca viva i activa que és la Ribera d’Ebre”. Amb Darmós, tots els pobles de la Ribera han acollit la festa comarcal de la clotxa en alguna de les seues edicions. 

Carim també va destacar la iniciativa i l’empenta que fa 16 anys van tenir els restauradors riberencs per a celebrar una festa comarcal amb la clotxa com a protagonista, contribuint a promocionar el territori i la seua gastronomia.  

Representants polítics i del sector turístic, gastronòmic i social van estar presents a l’acte, durant el qual s’ha pogut degustar la clotxa com la preparaven els pagesos al camp. La mateixa recepta per a este diumenge, quan a partir de les 10 h està previst que comence l’actuació de la Banda de Música de Benissanet i la venda dels tiquets que puguen quedar.

 

Els germans Roca i Sara Blanch

La cita té, a més, uns pregoners i una actuació d’excepció, com a explicat l’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, durant la presentació. Així, el pregó anirà a càrrec dels germans Roca: Joan, Josep i Jordi Roca, propietaris del restaurant gironí Celler Can Roca, amb tres estrelles Michelin. En la carta del restaurant s’hi pot trobar una clotxa, el plat típic de la Ribera d’Ebre, com a aperitiu. I, fent gala de la llarga tradició musical de Darmós, estarà també la soprano Sara Blanch, que diumenge canviarà els grans escenaris operístics per actuar al seu poble natal per als assistents a la Festa de la Clotxa. 

 

Jornades gastronòmiques

El mateix dia es donarà el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa de la Ribera. Aquest any, dotze establiments d’arreu de la comarca s’adhereixen a aquestes jornades i fins al 14 d’abril oferiran la clotxa en les seues cartes i menús.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article