HomeSocietatLa DOP Oli Terra Alta organitza un showroom d’alta gastronomia

La DOP Oli Terra Alta organitza un showroom d’alta gastronomia

La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oli Terra Alta organitza, dilluns 18 de març a Barcelona, la III Jornada Professional iShowroom.

La sessió, que inclou una mostra – degustació de plats preparats amb oli verge extra de la varietat empeltre, preveu la participació d’una dotzena d’empreses que fusionaran tradició i alta gastronomia.

El showroom inclourà fins a dotze aperitius elaborats amb productes de qualitat: des de cors de carxofa a espatlles de guatlla, tomàquet a la brasa, puntes d’espàrrecs, cecina de vedella… i els més dolços, com melmelada o pa amb xocolata, sempre amanits amb oli d’oliva verge extra de la denominació.

L’objectiu de la DOP Oli Terra Alta amb l’organització del showroom i un tast professional d’oli, és donar a conèixer les propietats culinàries i sensorials de la varietat d’oliva empeltre, característica de la zona.

A la sessió, està prevista l’assistència d’un centenar de professionals del sector, des de comunicadors gastronòmics –food bloggers, editors i periodistes especialitzats- a professionals de la restauració, sommeliers, representants de cadenes de distribució i centres de recerca i investigació. La periodista i gastrònoma Carme Gasull dirigirà la presentació de l’acte.

DOP Oli Terra Alta 

Els municipis que composen la zona de demarcació geogràfica de la DOP Oli Terra Alta són dins de les comarques de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, a on se situen les 21 entitats envasadores-comercialitzadores adscrites a la denominació d’origen.

La superfície de conreu dedicada a l’oliverar en aquestes comarques és d’unes 7.000 hectàrees –de les quals, 4.000 estan adscrites a la DOP- i la producció mitjana d’oli d’oliva verge extra és de 4.000 tones -certificat per la DOP, unes 800 tones. El 90% de la producció es destina al mercat nacional.

Els verges extra de la DOP Oli de Terra Alta són produïts a partir de la varietat empeltre i amb una petita participació d’altres com l’arbequina, la morruda i la farga. El resultat són olis d’oliva verge extra límpids, transparents, sense vels ni terbolesa, d’un color groguenc, d’intensitat entre lleugera i mitjana, dolcencs, un pèl amargs i picants, i amb certa astringència. Tenen connotacions aromàtiques que recorden l’ametlla i la nou verda. Al principi de la recol·lecció presenten un gust afruitat, que es va tornant més dolç a mesura que avança la campanya.

Sota una producció pràcticament en secà, la recol·lecció comença a mitjan novembre i es prolonga generalment fins al febrer. Les olives són molturades dins de les 24 hores següents a la seva recol·lecció, per evitar alteracions de l’acidesa de l’oli.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies