HomeSense categoriaL’Ajuntament de la Sénia intervindrà temporalment el servei de les piscines

L’Ajuntament de la Sénia intervindrà temporalment el servei de les piscines

Les instal·lacions de les piscines municipals de la Sénia podrien tornar a obrir les seues portes i recuperar el seu servei en un termini màxim de dos mesos.

El consistori va aprovar en un ple extraordinari i d’urgència la intervenció temporal del servei públic per a assumir de forma directa el funcionament del servei. El ple va despertar l’interès d’una quarantena de veïns i veïnes del municipi que van presenciarlo. L’únic punt que es portava a votació va obtenir el vot favorable dels partits Futur per la Sénia, ERC, PSC i el PP. Tot i que els populars van anunciar durant la comissió, celebrada pocs minuts abans del ple, la seua abstenció, finalment van decidir canviar el seu vot en considerar “la urgència que té el poble per a recuperar les piscines”.

Davant esta solució, l’alcalde del municipi, Joan Moisés Reverte, es va mostrar optimista: “Esperem que en els propers nou mesos, si entre tots posem la mateixa il·lusió que quan es va començar i aportem noves idees, podria arribar a funcionar en una gestió directa per part de l’Ajuntament, que és el que ara per ara més control podem tenir”. Les instal·lacions es troben tancades des del passat 11 de febrer, segons el consistori “sense previ avís per part de l’empresa” així com tampoc amb una resposta davant el requeriment de l’Ajuntament per a conèixer les causes.

Davant el fet de comprovar que el complex continuava sense oferir el seu servei per part de l’empresa concessionària i d’incomplir el contracte, l’Ajuntament de la Sénia va emetre el 27 de febrer una resolució d’alcaldia per a iniciar l’expedient d’intervenció del servei. Davant l’esgotament de la via administrativa, el consistori va procedir a la tramitació de la publicació de la notificació al BOE. La qual cosa ha permès l’emissió de l’informe per a prendre les mesures necessàries per a restablir el funcionament del servei.

La intervenció temporal es durà a terme durant un període de 9 mesos, prorrogable en el cas que el concessionari no vulga fer-se càrrec de l’exportació. Durant este període la figura de l’alcaldia serà la que assumirà la responsabilitat d’interventor tècnic per tal de substituir els elements directius de l’empresa concessionària.

Tot i això, l’alcalde ha deixat clar que la resolució del contracte queda ara en mans dels advocats. “Si funciona bé i l’experiència és bona, ens agradaria continuar tenint esta gestió directa per part de l’Ajuntament” va explicar l’alcalde. Des d’ara i fins que es puga tornar a oferir el servei, en un termini d’un o dos mesos, els tècnics hauran de comprovar l’estat actual de les piscines des del seu tancament i arranjar els possibles desperfectes. Un cop obertes de nou les portes s’hi oferirà el mateix servei, donat que, segons l’alcalde, en tractar-se d’una intervenció han de respectar l’ordenança aprovada i les condicions acordades: “La gent no ha de notar molt la diferència, inclús la idea és oferir molt més”. Respecte al personal que ja hi treballava, l’Ajuntament també té la intenció de mantenir-lo i calculen que hauran de “contractar molta més gent per tal de complir amb la legislació vigent”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 10 = 20

Últimes notícies