HomeCiènciaTortosa acull el dia 21 el Congrés de Petits Científics de Catalunya

Tortosa acull el dia 21 el Congrés de Petits Científics de Catalunya

Tortosa acollirà el pròxim dijous 21 de març el Congrés de Petits Científics i Científiques de Catalunya en el qual participaran 180 alumnes de quint i sext de primària de cinc escoles de Catalunya.

L’escola del Temple de Tortosa és el centre organitzador del certamen, tot i que no participarà amb el seu alumnat en esta fase del Congrés sinó que ho farà el pròxim 16 de maig a Barcelona.

El Congrés tindrà com a seu el Campus Terres de l’Ebre de la URV i hi participaran l’escola Daniel Mangrané de Jesús, amb una cinquantena d’alumnes i altres escoles de Lleida, Manresa, la Garriga i Girona.

El Congrés de Petits Científics i Científiques de Catalunya no té caràcter competitiu, sinó que l’objectiu és obrir noves formes d’aprenentatge i apropar la ciència a l’alumnat a través d’un congrés que els permet “culminar un procés d’investigació que han començat a l’escola i que se li dona forma de congrés científic en el qual els alumnes compartixen coneixements, investiguen i fan ciència”, assegura Marc Curto, director de l’Escola del Temple i coordinador del Congrés.

Enguany el Congrés gira entorn el tema de l’aigua i s’ha dividit en diferents espais i activitats. Durant el matí, després de la inauguració, estarà en marxa un espai d’investigació, en el qual es plantejarà als alumnes una qüestió sobre el tema central del Congrés i que hauran de resoldre plantejant hipòtesis i conclusions sense l’ajuda de la tecnologia, sinó només amb l’- ús d’instruments científics i l’ajuda d’experts (hi participaran biòlegs i investigadors de l’IRTA, del Dertosa i de la URV). Les conclusions de la investigació es presentaran al final del matí.

Paral·lelament estarà en marxa un espai de comunicació científica, en el qual els alumnes prepararan la ponència que presentaran a la tarda, i també tallers de física i robòtica i un espai de formació per als docents. També hi haurà un espai de música en el qual participaran diversos alumnes de cada escola. Este Congrés té el seu origen en el grup de recerca d’intervenció educativa per als alumnes d’altes capacitats de la Universitat de Barcelona i té també la seua versió per a alumnes de secundària.

El Congrés “contribuïx també a trencar, des de l’escola, la barrera de gènere que existix en la ciència”, ha afegit Curto.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 25 = 29

Últimes notícies