HomeEsportsEl MICFootball'19 comptarà amb la participació de dos equips de les Terres...

El MICFootball’19 comptarà amb la participació de dos equips de les Terres de l’Ebre

PerDos seleccions de jugadors de les Terres de l’Ebre participaran en la 19a edició del Torneig MICFootball, que va presentar-se el passat dilluns dia 18 a l’edifici CaixaBank de Barcelona.

Durant l’acte d’inauguració del MIC’19 van donar-se a conèixer algunes de les principals novetats, una d’elles la implantació del videoarbitratge amb el sistema VAR, que s’utilitzarà en els partits de categoria A1 (sub-19) que es juguen al camp de Lloret de Mar i que servirà com a base de proves per als 22 àrbitres i 44 àrbitres assistents de la lliga 1|2|3 (segona divisió), que seran presents al torneig per familiaritzar-se amb la tecnologia que la pròxima temporada començarà a utilitzar-se a la categoria de plata del futbol espanyol.
El MIC, on enguany hi participaran dos equips de les Terres de l’Ebre, creixerà en aquesta edició en el número de seus, arribant a 35 després de l’incorporació de Peralada i Vilablareix. Tot i l’increment de categories, que s’amplien fins a nou degut al desdoblament de la categoria juvenil, l’organització preveu mantindre les xifres de 2018 amb prop de 900 partits jugats, 364 equips participants i 44 països representats arribats dels cinc continents.

Durant l’acte d’inauguració, apadrinat per Mauricio Pochettino i per la jugadora del FC Barcelona Vicky Losada, el director del torneig, el tortosí Juanjo Rovira, va destacar que «aquest any hem enfocat el treball en créixer en qualitat, apostant, com sempre, per no perdre el nivell competitiu. Sumem més equips estrangers i de LaLiga tindrem 11 dels 20 clubs que hi ha». Rovira va afegir que «estem molt contents de la resposta que hem tingut aquest 2019 i, per al 2020, ja tenim peticions d’equips de fora d’Europa, ens hem convertit en un torneig totalment internacional i en una referència mundial». El director del MIC va subratllar que «hem incrementat les retransmissions televisives i gran part del torneig es podrà seguir a tot el món via streaming. També és una satisfacció que es posi en pràctica el VAR com a banc de proves pels àrbitres de LaLiga 1|2|3»

Dos dels grans protagonistes de l’acte van estar els dos padrins d’aquesta edició del MIC – Mediterranean International Cup, Mauricio Pochettino i Vicky Losada. L’actual tècnic del Tottenham Hotspur FC ha reconegut que és «un enamorat del futbol formatiu» i va convidar als joves futbolistes que participaran en el torneig, «uns afortunats», a què gaudeixin del que és «una experiència de vida extraordinària, una oportunitat per obrir la seva ment». A més, l’exentrenador del RCD Espanyol també va admetre que «sempre és un plaer tornar a Barcelona, a la ciutat que tan bé em va acollir fa 25 anys».

Vicky Losada, per la seva banda, va reivindicar que «és súper bonic per a les joves jugadores que hi hagi tornejos com aquest». «Els aconsello que aprofitin molt aquests tornejos. I que lluitin pels seus somnis perquè la situació del futbol femení continuarà millorant», va afegir la futbolista del FC Barcelona només unes hores després de viure «un dia històric» al Wanda Metropolitano, que aquest diumenge va acollir més de 60.000 aficionats en motiu del duel entre el conjunt blaugrana i el Club Atlético de Madrid, establint un nou rècord mundial.

A l’edició d’enguany hi participaran en la categoria B1 (sub-16) dos seleccions de jugadors de les Terrres de l’Ebre. Una d’elles, NT Terres de l’Ebre Nord jugarà la fase inicial al grup A, on s’enfrontarà al CE Berga (Catalunya), RCD Espanyol i GPS Spain (València). L’equip NT Terres de l’Ebre Sud buscarà la classificació des del grup E, on s’enfrontarà al CF Júnior (Catalunya), Eastern Football Club (Hong Kong) i Kenya National Team (Kènia).

També hi seran presents clubs de primer nivell com el FC Barcelona, Real Madrid CF, Club Atlético de Madrid, RCD Espanyol, Manchester City FC, Manchester United FC, Tottenham Hotspur FC, Liverpool FC, París Saint-Germain FC, FC Internazionale Milano, Parma Calcio, Olympique de Marsella, FC Oporto o el FC Shakhtar Donetsk.

Per les anteriors edicions del MICFootball hi han passat equips de futbol base de primera categoria i jugadors que actualment centren el panorama futbolístic internacional. És el cas de Leo Messi, Philippe Coutinho, Gerard Piqué, Sergi Busquets, Sergi Roberto i Jordi Alba (FC Barcelona), Neymar Jr (París Saint-Germain FC), Dani Carvajal, Carlos Casemiro i Sergio Reguilón (Real Madrid CF), Marcus Rashford i Juan Mata (Manchester United), Justin Kluivert (AS Roma), Alex Iwobi (Arsenal FC), Cesc Fàbregas (AS Monaco), Saúl Ñíguez (Club Atlético de Madrid), Marc Bartra (Real Betis Balompié) i Pablo Fornals (Villarreal CF), entre altres.

El torneig es jugarà entre el 17 i el 21 d’abril a 35 municipis de la Costa Brava.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 56 = 60

Últimes notícies