HomeCulturaLitterarum Móra d'Ebre, Premi Nacional de Cultura 2019

Litterarum Móra d’Ebre, Premi Nacional de Cultura 2019

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) ha anunciat este dimecres els Premis Nacionals de Cultura 2019, entre els quals destaca el de la fira d’espectacles literaris Litterarum Móra d’Ebre. El Premis Nacionals de Cultura  són els més rellevants que atorga la Generalitat en l’àmbit cultural. La resta de reconeguts pel CoNCA en l’edició del 2019 són: l’escriptor Jaume Cabré, l’editora i traductora Maria Bohigas, la cuinera Carme Ruscalleda, la compositora i intèrpret Clara Peya, l’artista Josep Ponsatí i la historiadora de l’art i ambaixadora a la Catalunya Nord de l’art català d’avantguarda Josefina Matamoros. Matamoros va nàixer a Godall el 1947 i la seua família va emigrar a França durant el franquisme. La seua carerra l’ha desenvolupat a França com a conservadora de museus (entre ells el de Ceret) i la seua intermediació va ser fonamental per salvar i restaurar les arcades gòtiques del segle XIII del convent de Santa Clara de Tortosa.

El CoNCA ha guardonat Litterarum amb el Premi Nacional de Cultura per “construir un espai on conflueixen literatura i espectacle en totes les seues disciplines, des de les arts escèniques fins a les musicals, prenent com a eix la llengua catalana”.
 

Litterarum és una fira professional que promou obres de qualsevol disciplina de les arts de l’espectacle basades en textos literaris escrits originàriament en llengua catalana i que no han estat concebuts originalment per a l’escena. Una simbiosi creativa entre literatura i arts escèniques impulsada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes.

El seu àmbit és el del domini lingüístic del català  i des de la seua creació el 2007 ha fet créixer considerablement el nombre de creacions escèniques inspirades en la literatura i ha sabut apropar autors de les lletres catalanes de totes les èpoques, clàssics i contemporanis, a un públic més ampli.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

89 + = 96

Últimes notícies