HomeSense categoriaLa primera fase dels pressupostos participatius tanca amb 381 propostes ciutadanes

La primera fase dels pressupostos participatius tanca amb 381 propostes ciutadanes

La primera fase dels pressupostos participatius del 2019 a Tortosa ha finalitzat amb un total de 381 propostes.

Durant dos setmanes, els diferents punts habilitats al municipi, així com l’opció telemàtica a través del portal participa.tortosa.cat, han recollit fins a 173 butlletes, que ara segueixen el procés de validació i d’avaluació tècnica per determinar-ne la viabilitat i el cost que suposarien.

Paral·lelament, la setmana que ve tindran lloc les sessions de debat, obertes a la ciutadania, a través de les quals les persones que ho vulguen podran comentar les propostes presentades en els diferents grups de treball establits. Les sessions de debat tindran lloc a les 20 h: el dilluns 25, al casal de Vinallop; dimarts 26, a l’aula didàctica del Museu de Tortosa; i dimecres 27, al local de ball d’hivern dels Reguers

Amb les aportacions que surten d’aquestes sessions, la valoració dels tècnics municipals i una vegada descartades les que no complisquen els criteris fixats al procés, quedarà definida la llista de propostes que se sotmetran a votació. 

La última fase dels pressupostos participatius podran exercir el seu vot la ciutadania de Tortosa que a data del 31 de desembre del 2018 tinguessen 16 anys o més i que estiguessen empadronades al municipi. La votació tindrà lloc del 29 d’abril al 9 de maig, tant de manera presencial com telemàtica. De l’1 al 5 de maig es podrà votar a l’espai que s’habilitarà a la fira Expoebre.

En total, els pressupostos participatius destinaran 200.000 euros del pressupost municipal del 2020 per a inversions, que es distribuiran de la següent manera: 170.000 euros, a Tortosa ciutat; 15.000 euros, al poble dels Reguers, i 15.000 euros més, al de Vinallop.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 84 = 85

Últimes notícies