HomeSense categoriaL’Ajuntament de la Torre de l’Espanyol gestionarà el centre de dia de...

L’Ajuntament de la Torre de l’Espanyol gestionarà el centre de dia de forma directa

L’Ajuntament de la Torre de l’Espanyol assumirà la gestió del centre de dia de forma directa. L’equip de govern ha decidit renunciar a les empreses externes i subrogar de forma provisional les treballadores del centre i també adquirir el material necessari per a continuar oferint el servei. Amb la nova gestió, l’Ajuntament té previst augmentar les nòmines de les treballadores i generar un estalvi en els comptes de la corporació.

L’alcalde, Joan Juncà, ha reconegut que la decisió “és una convicció política” i ha agraït públicament el servei que ha prestat SAGESSA -l’empresa que fins ara gestionava el centre- durant els últims anys. “Pensem que els serveis públics els han de donar directament les administracions, sense empreses intermediàries”, defensava Juncà en el ple extraordinari del passat dimarts, on només van assistir regidors de l’equip de govern.

L’Ajuntament de la Torre de l’Espanyol gestionarà el Servei d’Atenció a la gent gran en l’Àmbit Rural (SAIAR) a partir del proper 2 de maig. L’alcalde assegura que ja s’ha iniciat la transició de la gestió des de SAGESSA a mans municipals, i la definix com a “modèlica”.
Actualment, el centre de dia de la Torre de l’Espanyol compta amb deu places concertades per la Generalitat i sis de privades, però actualment no hi ha cap plaça privada ocupada per cap veí.

 

Millores i estalvi

Amb la municipalització del servei, l’equip de govern preveu gastar una quantitat de diners lleugerament inferior al que costava el SAIAR gestionat per l’empresa SAGESSA. 

En concret, Juncà va xifrar, a grans trets, la despesa total anual en uns 60.000 euros. D’estos, la Generalitat n’aporta uns 50.000 i per les places concertades, que fins ara rebia SAGESSA. Rebent estos fons, el consistori preveu augmentar els salaris de les treballadores que fins ara han estat a la plantilla de l’empresa prestant el servei i també adquirir nou material. Tot això sense augmentar la despesa que assumia l’Ajuntament fins ara.

D’altra banda, les intencions de l’Ajuntament són que el servei vaja millorant al cap d’uns mesos. En concret, es proposen reduir les tarifes que actualment tenen les places privades en uns 300 euros anuals. Això faria que fossen més accessibles per a les famílies i es poguessen ocupar amb més facilitat.

En finalitzar el ple, l’alcalde subratllava que “amb la municipalització del SAIAR tanquem un cercle: el submInistrament d’aigua la gestionem des de l’Ajuntament, com també la recollida d’escombraries. Hem reobert la llar d’infants municipal a un preu molt competitiu i ara municipalitzem el SAIAR”, concloïa. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

47 + = 57

Últimes notícies