HomeSense categoriaEl Departament d'Interior defensa al Parlament l'aplicació del pla de xoc per...

El Departament d’Interior defensa al Parlament l’aplicació del pla de xoc per revertir l’actual situació del Cos de Bombers de la Generalitat

El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo, ha comparegut aquesta tarda davant la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, on ha presentat les línies de treball i els objectius de la Direcció General (DGPEIS).

Pardo ha explicat que l’objectiu prioritari de la DGPEIS és resoldre les mancances del Cos de Bombers de la Generalitat ”mitjançant la implementació del Pla 2025”, que busca reforçar i millorar la gestió integral de les emergències a Catalunya.

En aquesta mateixa línia, ha estat taxatiu a l’hora d’assegurar que la situació en què es troba actualment el Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya “no es pot tornar a repetir mai més”. Per això, ha aprofitat per demanar un “acord de país” que senti les bases d’un model català de gestió de les emergències i del sistema de finançament del servei de bombers.

Tal com ha fet el Conseller d’Interior Miquel Buch en altres ocasions, el director general ha detallat totes les accions del pla de xoc dutes a terme des de l’entrada en vigor del nou Govern, destacant les licitacions resoltes i en curs per a l’adquisició de materials i equipaments realitzades fins al moment. Les dels exercicis 2018, 2019, les plurianuals i les que actualment estan en procés de licitació, més les que ja s’han licitat ascendeixen a 148.198.096,09€. En total, més de 50 licitacions. Manel Pardo també ha recordat les darreres convocatòries de personal que permetran ampliar en 400 bombers el planter actual del Cos; una primera de 150 bombers, que està actualment en curs, i una altra de 250 que es va anunciar el passat mes de febrer. Igualment, s’han convocat també promocions d’ascens de caporals, sergents i oficials, i al quart trimestre de l’any se’n convocarà una altra de sotsinspectors.

Després d’explicar el model actual dels Bombers de la Generalitat, repassant el marc legal en matèria de prevenció i extinció d’incendis i el model actual de finançament del Cos, Pardo ha exposat les  línies mestres del Pla 2025 del Cos de Bombers. Aquest Pla, conjuntament amb el Pla Estratègic, resolen les actuals deficiències del servei. Identifiquen, quantifiquen i prioritzen les necessitats més immediates de la DGPEIS en cinc àmbits: vestuari, materials, recursos humans, infraestructures i vehicles.

Al llarg de la seva compareixença, Pardo també ha volgut comentar algunes altres línies de treball de la DGPEIS, concretament en el camp de l’avaluació de riscos, l’anàlisi de risc i l’avaluació de polítiques públiques. Pardo ha explicat que l’objectiu és desenvolupar “eines necessàries per entendre i comprendre les zones del territori més susceptibles per millorar les polítiques de prevenció”. Ha posat l’exemple dels càlculs de perill i probabilitat de determinats riscos i d’eines de simulació i anàlisi de diferents variables de seguretat, eines que han d’ajudar a orientar les polítiques de seguretat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

11 + = 17

Últimes notícies