HomeSense categoriaLes Terres de l’Ebre augmenten l’oferta de Camps de Treball per a...

Les Terres de l’Ebre augmenten l’oferta de Camps de Treball per a l’estiu 2019

El coordinador de Joventut de les Terres de l’Ebre, Joan Barberà, ha presentat aquest matí, l’oferta i les principals novetats dels Camps de Treball que la Direcció General de Joventut (DGJ) ha programat per aquest estiu 2019.

La presentació ha tingut lloc a l’EMD Campredó, amb l’assistència del president de l’entitat, Damià Grau, on es durà a terme un dels 6 camps de treball, dos més que l’any 2018, que s’impulsen enguany a les Terres de l’Ebre.

En concret, aquest estiu 2019 a les 4 comarques de l’Ebre es realitzaran  6 camps de treball amb un total de 108 places.

  • 3 seran per a joves catalans (joves de 14 a 17 anys), a Bot, La Fatarella i Pinell de Brai.  
  • 1  serà per a joves de la resta de l’Estat (joves de 15 a 17 anys), a Riba-roja d’Ebre.
  • 2  per a joves d’arreu del món (joves majors d’edat), a l’Ampolla i l’EMD Campredó.

Tres d’aquests camps de treball són nous pel que fa al treball tècnic que s’hi realitza o el municipi que els acull.

Així són novetat d’aquesta edició el de Bot (Terra Alta), que es dedica a la recuperació i condicionament de l’Antiga Estació de Bot, i el de l’Ampolla (Baix Ebre), per a  la conservació de la ja existent Bassa de Fornós, situada al mateix terme municipal, i la construcció d’una bassa d’argila adjacent menys profunda, com a hàbitat per a diferents amfibis.

Al Pinell de Brai (Terra Alta) serà la primera edició del Camp de Treball Camins d’història al Pinell, després de dues edicions anterior del camp La Lleva del Biberó. Aquest nou Camp de Treball pretén continuar amb la filosofia dels anteriors però, aquest cop fer-ho des d’una vessant esportiva, treballant a través de les rutes senderistes municipals que tenen gran contingut històric (espais de la Batalla de l’Ebre) i, per a poder assolir els objectius, es compta amb la col•laboració de l’Associació Esportiva AE Cota 705.

En la tercera edició del Camp de Treball de La Fatarella es continua amb una segona fase de recuperació de la Font de Bingaubó, que permetrà tenir un mur de pedra en sec i adequar la zona de l’antiga bassa com a zona d’esbarjo.

A Riba-roja d’Ebre, és el 3r any que es desenvolupa, en diversos públics – menors catalans o de comunitats autònomes – En aquesta edició, se centrarà en la millora, manteniment, conservació i restauració del barranc i la façana fluvial. I el Camp de Treball de Campredó, per segon any consecutiu, la feina tècnica se situa al voltant de la Casa del Prat, un edifici medieval de notable importància històrica, amb objectiu de posar al descobert, recuperar i catalogar tot un entramat emmurallat que pot ser de notable interès arqueològic i turístic.

Oferta de camps a Catalunya

El pressupost global que la DGJ s’inverteix per a la realització dels camps de treball a tot Catalunya és de 248.944,50€. Per a la campanya 2019, s’ofereixen  63 camps, amb un total de 1.287 places.

 

Període de preinscripcions per als joves: de l’1 d’abril (12h) fins al 9 d’abril (12h). A través de www.gencat.cat/joventut/activitats

Sorteig: 11 d’abril (a les 12h)

Publicació del resultat del sorteig: 12 d’abril (12 h)

Adjudicacions: 15 d’abril.

Autoadjudicació de places per a joves en llista d’espera: 30 d’abril.

Inscripció directa per als que no han participat en el sorteig: 7 de maig

 

Què són els camps de treball?

La Direcció General de Joventut organitza els camps de treball a Catalunya a través de diferents associacions d’educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre, i amb la complicitat dels ajuntaments i del territori. La majoria d’aquests camps són dirigits a joves catalans d’entre 14 i 29 anys, i també hi ha alguns camps que compten amb la participació de joves provinents d’altres llocs de l’Estat i d’arreu del món, d’acord amb els intercanvis de places entre entitats i organismes catalans i internacionals.

Els camps de treball són activitats de voluntariat que consisteixen en fer projectes i serveis en una comunitat. Consten d’una estada de quinze dies en què es participa desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d’intercanvi cultural.

Tenen una durada de 15 dies, en període de vacances, si bé no es tracta d’una simple activitat de vacances. Són 15 dies que afavoreixen unes experiències enriquidores i proposen unes actituds i valors que, de ben segur, ajudaran els i les joves a desenvolupar una manera de fer i de viure.

Constitueixen una experiència de vida en grup, sortir de l’individualisme de cadascun, experimentant els valors socials de la vida en grup com la tolerància i la solidaritat. És una manera de desconnectar de les activitats rutinàries i obrir-se a noves experiències.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 1 =

Últimes notícies