HomeSense categoriaJosep S. Cid, nou president del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre

Josep S. Cid, nou president del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre

El dissabte 30 de març es va constituir la nova Junta Directiva del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre per al bienni 2019-2021, sorgida de l’Assemblea General de socis i sòcies celebrada dues setmanes abans. En aquesta ocasió corresponia renovar els càrrecs de l’equip directiu del CERE i l’anterior president, Joan Josep Duran Miró, ja havia manifestat la seva voluntat de no presentar-se a la reelecció.

La única candidatura que es va presentar estava encapçalada per Josep S. Cid i Català i comptava amb la resta de membres que han ocupat els llocs els darrers quatre anys: Helena Blanch Pérez com a vice-presidenta, Gerard Mercadé Pié com a cap de Publicacions i Josep F. Moragrega Font com a secretari-tresorer.

La candidatura va ser aprovada per unanimitat  dels membres assistents a la reunió. Val a dir que en aquesta ocasió, la Junta Directiva del CERE s’ha renovat i rejovenit amb la incorporació de diferents joves, però també ha incorporat altres persones amb una llarga trajectòria cultural dins i fora de la comarca.

Josep S. Cid i Català és doctor per la Universitat de Barcelona i catedràtic d’ensenyament secundari a l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre. Amb una llarga trajectòria cultural i política, va ser fundador del CERE, entitat que ja va presidir de 1992 a 1995, i coordinador territorial de la Conselleria de Cultura a les Terres de l’Ebre entre 2001 i 2003. També ha estat membre fundador i vicepresident primer de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU). És autor de diversos llibres, articles i conferències sobre llengua i literatura, així com altres temes relacionats amb les Terres de l’Ebre principalment. Ha estat i continua sent molt actiu en el món  de l’associacionisme cultural, així, és membre fundador i secretari d’Amics de Riba-roja, membre del Centre Català del PEN Club Internacional, de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes i d’Òmnium Cultural. Ha estat guardonat amb el premi Recercat (2008) i el premi Neus Gràcia (2016).

Josep S. Cid va manifestar en el seu discurs de presentació el seu interès per continuar amb la feina que s’ha vingut fent els darrers anys i a treballar perquè el CERE sigui un agent que contribueixi a la cohesió comarcal i a la definició d’alternatives de futur per a la comarca.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

23 + = 27

Últimes notícies