HomeSense categoriaProtecció Civil de la Generalitat provarà dimarts el funcionament de 89 sirenes...

Protecció Civil de la Generalitat provarà dimarts el funcionament de 89 sirenes que alerten d’accident químic a la població

Protecció Civil de la Generalitat provarà aquest proper dimarts, 9 d’abril, l’efectivitat del so i la cobertura de les sirenes del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT de Protecció Civil de la Generalitat, i que serveixen per alertar la població en cas d’accident químic.

Al llarg del matí, entre les 10.00h i les 12.50h, s’activaran seqüencialment 89 sirenes d’avís de risc químic ubicades en 39 municipis catalans.

Aquesta prova es realitza dos cops l’any i serveix per comprovar el funcionament de les sirenes (si sonen bé i la zona en què es pot escoltar bé el so, ja que pot variar en funció del vent i altres factors) i també per familiaritzar la ciutadania amb el so d’avís de risc químic i els consells a seguir en cas d’accident real.

L’alarma so d’alerta consta de tres senyals ondulants d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat el risc químic la població sentirà el so de final d’alerta, un senyal continu de 30 segons de durada.

Durant la prova, Protecció Civil de la Generalitat enviarà missatges massius a través de l’aplicació per a mòbil Gencat per avisar a la ciutadania subscrita a aquest canal de l’activació de la sirena de cada zona, tal com es faria en el cas d’un accident químic real. També s’informarà en temps real de l’activació de les sirenes a través del Twitter@emergenciescat (seguit per més de 241.000 persones) amb l’etiqueta #ProvaSirenes.

Com en edicions edicions, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil també enviarà un SMS a les persones sordes que viuen en zona de risc químic amb la finalitat d’ajustar els avisos a la seva discapacitat. També es farà una trucada de veu automàtica a les persones de la zona de Campredó que no disposen d’altre mitjà d’avís de risc químic.

 

Els municipis de les Terres de l’Ebre  que participaran al simulacre seran Flix i Tortosa.

10.40 hores Flix i Tortosa

10.40 h Activació en alerta de les sirenes de Terres de l’Ebre

10.50 h Activació de les sirenes en fi d’alerta

Flix: Turó del Castell Vell i Punta del Canó

Tortosa: Polígon Campredó

 

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies