HomePolíticaEl benestar social és un dels quatre eixos del programa d’ERC-Tortosa Sí...

El benestar social és un dels quatre eixos del programa d’ERC-Tortosa Sí per les eleccions municipals del 26 de maig

ERC-Tortosa Sí farà valdre els recursos humans i tècnics que té la ciutat per a desenvolupar els projectes que s’estan duent a terme, desenvolupar-ne de nous i actuar a través dels cinc grans eixos del procés comunitari: treball i ocupació, salut comunitària, espai públic, habitatge i socioeducatiu.

Una de les necessitats és promoure l’acolliment de la diversitat de l’alumnat a Tortosa, per això la candidatura d’ERC-Tortosa Sí defensa la creació d’una oficina municipal d’escolarització. També en l’àmbit de l’educació, ERC-Tortosa Sí proposa l’impuls d’una formació professional que doni cobertura a les necessitats formatives que tenen les Terres de l’Ebre per a la seua promoció econòmica, així com un treball conjunt amb el Campus Terres de l’Ebre de la URV perquè adeqüi la seua oferta a les necessitats reals del territori.

La creació d’un institut escola és una altra de les propostes dels republicans, que lamenten que s’hagi perdut l’oportunitat de posar-ne un en marxa el pròxim curs acadèmic. “L’institut escola abasta tota l’etapa d’escolarització obligatòria en un únic centre, dona continuïtat al projecte de primària a secundària i afavoreix el seguiment de l’alumnat. Una oferta valorada per les famílies que fins la seua aparició era exclusiu de la concertada”, ha explicat Pilar Caballé, número 4 de la candidatura d’ERC-Tortosa Sí.

Pel que fa a la salut, ERC-Tortosa Sí crearà un consell de salut com una eina de participació ciutadana i elaborarà un pla local de salut pública amb l’objectiu d’aconseguir una atenció sanitària de qualitat, però també de promoure polítiques que afavoreixen viure en un entorn segur i saludable. Així, es fomentarà l’adquisició de bons d’hàbits alimentaris a les escoles i s’impulsarà la participació, ocupació i autonomia de les persones grans. “Volem donar-li contingut social a la manera de fer política, vetllant pel benestar social dels nostres veïns i veïnes”, ha conclòs Caballé.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

76 + = 78

Últimes notícies