HomePolíticaEl PDeCat es trenca a la Ribera d’Ebre

El PDeCat es trenca a la Ribera d’Ebre

El PDeCat ha patit temps convulsos a la Ribera d’Ebre. Quan falten menys de cinquanta dies per a les eleccions municipals, es pot constatar que ha perdut dos dels cinc alcaldes que van aconseguir majoria absoluta als passats comicis.

L’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, ha decidit deixar el partit després del seu cessament com a director dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat, mentre que l’alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ara es presentarà a les eleccions amb una llista vinculada a Esquerra Republicana.

Carim va deixar el partit el passat mes de juliol després d’admetre que des del PDeCat se l’havia atacat per haver signat un pacte de govern amb ERC al Consell. Després que el cap comarcal del partit Pau Serrano li demanés la seua dimissió, el ple del Consell del passat mes d’agost va revalidar de forma unànime el seu suport a la presidenta, fet que evidenciava ja el trencament de la formació. Ara, Carim tornarà a les llistes a Vinebre, amb una formació d’Acord Municipal, vinculada a Esquerra Republicana.

D’altra banda, el cap comarcal, Pau Serrano, serà l’alcaldable del PDeCat a Ascó, una decisió que ha suposat que els regidors actuals impulsen una candidatura paral·lela de cara a les properes eleccions, formant una agrupació d’electors.

Una altra de les sorpreses ha estat el relleu de Gil Martí al capdavant de la candidatura a la Palma d’Ebre, que encapçalarà Marina Rojals. Martí és l’alcalde amb més bagatge de les Terres de l’Ebre -és alcalde des de 1991- i ja havia anunciat que tornaria a encapçalar la llista el proper mes de maig. Finalment, la tancarà.

En els últims dies també s’ha fet oficial que l’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, no repetirà com a candidat a les properes eleccions i el seu lloc l’ocuparà Montse Pagès.

L’únic alcalde del PDeCat que repetirà a les properes eleccions com a cap de llista serà Joan Piñol, a Móra d’Ebre, que s’erigix com l’home fort del partit a la comarca.

D’altra banda, l’alcalde de Benissanet, Xavier Arbó, no repetirà com a candidat d’ERC a les properes eleccions i formarà una agrupació d’electors. Per la seua part, la FIC augmentarà en candidatures a la comarca. A les actuals d’Ascó -amb Josep Maria Buixeda- i la serra
d’Almos, sumarà Antonio Suárez a Riba-roja d’Ebre i també una nova candidatura formada principalment per dones, a Miravet. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 47 = 49

Últimes notícies